rubesom Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Hej Chciałem kupić sobie zestaw do złożenia ale nie wiem na co się zdecydować: F14 balsa glider uzi czy E-Hawk 1500 Tego drugiego ciężko dostać, są chyba już tylko na Czeskich stronach do kupienia. F14 balsa glider uzi w zestawie (silnik, regulator, śmigło, dwa serwa i przewody) jest za około 323 zł. Mam do tego budżetową aparaturę FlySky. Czy któryś model jest lepszy do latania? I najważniejsze, czy opłaca się w ogóle kupować któryś z nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Witam. Miałem kiedyś E-Hawk-a i polecam. Bardzo fajne własności lotne. Możliwe, że teraz są problemy z dostępnością. Wszystko zależy, czy już coś budowałeś. Hawk jest trochę trudniejszy w składaniu (mam na myśli skrzydła). Ale za to ma lotki. Jedyną jego wadą w/g mnie był przód kadłuba z tworzywa ABS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubesom Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Znalazłem jeszcze dwa modele: 1. GUPPY Glider za 290zł (zestaw do sklejenia, silnik, serwa i regulator). 2. Sunbird za 367zł (zestaw do sklejenia, silnik, serwa i regulator). Na moje nie fachowe oko, główna różnica to rozpiętość skrzydeł. A może brać coś jeszcze innego w przybliżonej cenie? Myślałem też nad sklejeniem DODO-0 ale jak patrzyłem ile kosztują elementy do sklejenia (plus przesyłka) to cenowo wyjdzie chyba podobnie, a może się okazać, że model wyjdzie mi "krzywo". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Jeśli na początek, to polecałbym zacząć od Toto-1 lub Toto-2 http://www.motylasty.pl/modele.html Masz tam wszystko jak na talerzu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubesom Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Rzeczywiście Toto-2 wydaje się prostszy np. od Toto-0. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi