rubesom Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Hej Chciałem kupić sobie zestaw do złożenia ale nie wiem na co się zdecydować: F14 balsa glider uzi czy E-Hawk 1500 Tego drugiego ciężko dostać, są chyba już tylko na Czeskich stronach do kupienia. F14 balsa glider uzi w zestawie (silnik, regulator, śmigło, dwa serwa i przewody) jest za około 323 zł. Mam do tego budżetową aparaturę FlySky. Czy któryś model jest lepszy do latania? I najważniejsze, czy opłaca się w ogóle kupować któryś z nich?
Jacekecaj Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Witam. Miałem kiedyś E-Hawk-a i polecam. Bardzo fajne własności lotne. Możliwe, że teraz są problemy z dostępnością. Wszystko zależy, czy już coś budowałeś. Hawk jest trochę trudniejszy w składaniu (mam na myśli skrzydła). Ale za to ma lotki. Jedyną jego wadą w/g mnie był przód kadłuba z tworzywa ABS.
rubesom Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Znalazłem jeszcze dwa modele: 1. GUPPY Glider za 290zł (zestaw do sklejenia, silnik, serwa i regulator). 2. Sunbird za 367zł (zestaw do sklejenia, silnik, serwa i regulator). Na moje nie fachowe oko, główna różnica to rozpiętość skrzydeł. A może brać coś jeszcze innego w przybliżonej cenie? Myślałem też nad sklejeniem DODO-0 ale jak patrzyłem ile kosztują elementy do sklejenia (plus przesyłka) to cenowo wyjdzie chyba podobnie, a może się okazać, że model wyjdzie mi "krzywo".
Jacekecaj Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Jeśli na początek, to polecałbym zacząć od Toto-1 lub Toto-2 http://www.motylasty.pl/modele.html Masz tam wszystko jak na talerzu. Pozdrawiam.
rubesom Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Rzeczywiście Toto-2 wydaje się prostszy np. od Toto-0. Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi