homer28 Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 Witam czy ktoś moze wie gdzie jest jakaś Modelarnia w Kielcach lub okolicach?
Uszek Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 Kiedyś była na KSM-ie. Nie wiem jak obecnie. Jeszcze chyba Ciekoty - Szklany Dom
homer28 Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Opublikowano 5 Maja 2020 Z tego co mi wiadomo to na Ksm-ie już od ładnych paru lat Modelarnia nie działa została zlikwidowana z powodu nie rentowności i małej liczby zainteresowanych. A instruktor wspaniały człowiek Kazimierz Pela zmarł w 2018 roku także zostają chyba tylko te miejsca co mówisz.
LORAK Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Modelarnia na KSM'ie została zlikwidowana w 2011r. W tej chwili niema żadnej typowo lotniczej modelarni na terenie Kielc. Każdy kto lata działa na własną ręke.
adamm Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Rozmawiałem 2 miesiące temu z właścicielką Polami Model. Mówiła że była modelarnia przy muzeum zabawek (chyba że coś przekręciłem) ale została zlikwidowana. Na chwilę obecną nie ma chyba w Kielcach nic. Zaglądajcie na stronę naszego klubu KMS, może nam uda się reaktywować modelarnię w Kielcach lub najbliższej okolicy. Myślę że w temacie modeli latających większość z klubowiczów z chęcią udzieli podpowiedzi i dobrych porad czy nawet pomoże w pierwszym uruchomieniu i oblocie.
homer28 Opublikowano 26 Marca 2021 Autor Opublikowano 26 Marca 2021 W Nowinach podobno stworzono warsztaty Modelarskie ale czy jeszcze funkcjonują to nie wiem
adamm Opublikowano 29 Marca 2021 Opublikowano 29 Marca 2021 W dniu 26.03.2021 o 13:15, homer28 napisał: W Nowinach podobno stworzono warsztaty Modelarskie ale czy jeszcze funkcjonują to nie wiem Tak, działa coraz prężniej. Więcej na https://www.facebook.com/KmsKielce
Gość Opublikowano 29 Marca 2021 Opublikowano 29 Marca 2021 Jedyną którą kojarzę niedaleko Muzeum Zabawek to na Mickiewicza, przy Wesołej (mieszkałem na Wesołej za małolata ) Ale to stare dzieje i od lat jej tam nie ma. Polami Model jeszcze istnieje? Byłem tam kilka lat temu... W Warszawie (gdzie teraz przebywam) przy Żuławskiego na Mokotowie jest modelarnia ale jakoś nie dane mi jest tam się udać a mam bardzo blisko.
Rekomendowane odpowiedzi