homer28 Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Witam czy ktoś moze wie gdzie jest jakaś Modelarnia w Kielcach lub okolicach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Kiedyś była na KSM-ie. Nie wiem jak obecnie. Jeszcze chyba Ciekoty - Szklany Dom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homer28 Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Z tego co mi wiadomo to na Ksm-ie już od ładnych paru lat Modelarnia nie działa została zlikwidowana z powodu nie rentowności i małej liczby zainteresowanych. A instruktor wspaniały człowiek Kazimierz Pela zmarł w 2018 roku także zostają chyba tylko te miejsca co mówisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORAK Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Modelarnia na KSM'ie została zlikwidowana w 2011r. W tej chwili niema żadnej typowo lotniczej modelarni na terenie Kielc. Każdy kto lata działa na własną ręke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 3 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Rozmawiałem 2 miesiące temu z właścicielką Polami Model. Mówiła że była modelarnia przy muzeum zabawek (chyba że coś przekręciłem) ale została zlikwidowana. Na chwilę obecną nie ma chyba w Kielcach nic. Zaglądajcie na stronę naszego klubu KMS, może nam uda się reaktywować modelarnię w Kielcach lub najbliższej okolicy. Myślę że w temacie modeli latających większość z klubowiczów z chęcią udzieli podpowiedzi i dobrych porad czy nawet pomoże w pierwszym uruchomieniu i oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homer28 Opublikowano 26 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 W Nowinach podobno stworzono warsztaty Modelarskie ale czy jeszcze funkcjonują to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 W dniu 26.03.2021 o 13:15, homer28 napisał: W Nowinach podobno stworzono warsztaty Modelarskie ale czy jeszcze funkcjonują to nie wiem Tak, działa coraz prężniej. Więcej na https://www.facebook.com/KmsKielce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Jedyną którą kojarzę niedaleko Muzeum Zabawek to na Mickiewicza, przy Wesołej (mieszkałem na Wesołej za małolata ) Ale to stare dzieje i od lat jej tam nie ma. Polami Model jeszcze istnieje? Byłem tam kilka lat temu... W Warszawie (gdzie teraz przebywam) przy Żuławskiego na Mokotowie jest modelarnia ale jakoś nie dane mi jest tam się udać a mam bardzo blisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi