Tomasz90 Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Witam mam pytanie zakupiłem odbiornik graupnera gr18 (S1019) i pytanie czy można go podłaczyć do modelu samolotu próbawałem ale cały czas wysakują jakieś ustawienia śmigłowców i dronów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Potrzeba wgrać oprogramowanie samolotowe , ja tak miałem z 33579 wyjętym z fabrycznego drona graupnera . Przypominałem sobie jeszcze trzeba sprawdzić w telemetri czy jest ustawiony śmigłowiec czy samolot , ja miałem oprogramowanie do drona więc musiałem wgrać nowy program . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz90 Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 No właśnie w telemetri są tylko multikoptery nic innego nie ma a druga sprawa jak się wgrywa takowe oprogramowanie no i skąd je wziąść bo nie mam bladego pojęcia u mnie słabo z progaramowaniem nie bardzo umiem takie rzeczy robić Z góry dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekooral Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Obawiam się że ten model odbiornika to tylko do Heli i copterów. "Odbiornik GR-18 (S1019) został zaprojektowany do zastosowań głównie w multikopterach. Natomiast wersja GR-18 (33579) przeznaczony jest do zastosowań w systemach flybarless oraz do modeli samolotów i dronów." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz90 Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 No tak tylko na aukcji nie było napisane jaki to model odbiornika i gość wysłał mi taki no a teraz jest problem z odbiornikami do graupnera bo ich nie ma a druga sprawa to potrzebuje taki odbiornik bo mam focke wulf 190DNo i potrzebuje 8 kanałów a nie spodziewałem się że to będzie odbiornik do multikopterów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Witam niedługo dostępne. https://www.lindinger.at/de/rc-elektronik/empfaenger-und-zubehoer/empfaenger/graupner-gr-18-3xg-3a-vario-2-4ghz-hott-empfaenger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Na nowej stronie Graupnera jest przedstawiony też jako samolotowy (https://www.graupner.com/9CH-2.4GHz-telemetry-receiver-Airplane-flight-controller-S1019-AIR.html#tab-5 ) a różnica polega na tym że mój ma vario . W tym temacie koledzy zamieszczali pliki trzeba sprawdzić , a na youtube są filmiki jak wgrać oprogramowanie do odbiornika sam osobiście z nich korzystałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz90 Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Dziękuję za pomoc może uda się wgrać na nowo softa do odbiornika i będzie elegancko pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 W dniu 10.05.2020 o 06:50, Tomasz90 napisał: Dziękuję za pomoc może uda się wgrać na nowo softa do odbiornika i będzie elegancko pozdrawiam Udało się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz90 Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Jeszcze nie Radek Oleksy pomaga mi to ogarnąć w nim cała nadzieja ale jak tylko się upora to dam znać bo model czeka na oblot a nie mam odbiornika pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi