Apathor Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 Witam, Podejrzewam, ze jedna z anten mojego odbiornika nie pracuje. Nie wiem, ktora i nie wiem, czy to prawda. Czy ktos wie jak to przetestowac ? Jest jakis fabryczny tester (cos jak RangeTest) czy tez trzeba odpinac/odlutowac/ekranowac poszczegolne anteny ? Jak ekranowac antene to jak, wystarczy jakas metalowa rurka ? Poprosze o porade, Adam
mecenas Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 Anteny są prawdopodobnie na takich złączach W związku z tym że odbiornik jest z telemetrią nigdy nie należy włączać odbiornika posiadającego funkcję telemetrii bez podłączonych anten. Pozostaje Ci tylko wymiana anten na nowe i dopiero kontrola zasięgu. https://77hobby.pl/frsky-antena-odbiornika-ufl-150mm-p-40.html
Apathor Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 dzieki za porady. za namowa kolegow, wstawilem nowy odbiornik. samolot lata jak nowy temat do zamkniecia
Mirek01 Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Droższe , ale rozsądne rozwiązanie . Tak się powinno robić .
Rekomendowane odpowiedzi