Apathor Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Witam, Podejrzewam, ze jedna z anten mojego odbiornika nie pracuje. Nie wiem, ktora i nie wiem, czy to prawda. Czy ktos wie jak to przetestowac ? Jest jakis fabryczny tester (cos jak RangeTest) czy tez trzeba odpinac/odlutowac/ekranowac poszczegolne anteny ? Jak ekranowac antene to jak, wystarczy jakas metalowa rurka ? Poprosze o porade, Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Anteny są prawdopodobnie na takich złączach W związku z tym że odbiornik jest z telemetrią nigdy nie należy włączać odbiornika posiadającego funkcję telemetrii bez podłączonych anten. Pozostaje Ci tylko wymiana anten na nowe i dopiero kontrola zasięgu. https://77hobby.pl/frsky-antena-odbiornika-ufl-150mm-p-40.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apathor Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 dzieki za porady. za namowa kolegow, wstawilem nowy odbiornik. samolot lata jak nowy temat do zamkniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek01 Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Droższe , ale rozsądne rozwiązanie . Tak się powinno robić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi