Mabxpl Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Witam, mam problem z (tak mi się wydaje) gimbalem prawym, czasem nie odpija płynnie (góra dół). Wartość w pozycji środkowej potrafi raz być 1400 a raz 1600 (czasem jest ok). W czym może być problem? Wymieniać gimbal czy da się coś z tym zrobić? Jeśli wymieniać to na jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Pierwsza kwestia to musisz ustalić czy jest to kwestia : 1. Mechaniczna- fizycznie drążek nie zawsze wraca do tej samej pozycji , sprężynka słaba , wytarty plastik. Czasem jakiś kabelek jest za krótki i zawadza. 2.Elektroniczna- potencjometr już wytarty to już tylko wymiana . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mabxpl Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 A przy wymianę jaki gimbal byś polecał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Musisz usztywnić mocowanie potencjometrów. Blaszka Ci się rusza, a razem z nią potencjometr. Rozbierz, wciśnij blaszkę, a potem potraktuj ją klejem na gorąco. Ten kto wymyślił te gimbale i sposób mocowania nie robił tego na trzeźwo. Z wymiana się nie spiesz, one po tej modyfikacji działają naprawdę dobrze, wiem co piszę, bo wylatałem na tym radiu setki godzin ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi