Skocz do zawartości

Ślizg

GregorianR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Oto moja nowa zabawka wzorowana na latającej łódce. Konstrukcja cało balsowa, jedynie pływaki wykonane ze styroduru i podkute blachą 0,5mm. Silnik zwykły dzwonek 2408-21 ze śmigłem 8x4 i pakiet 3s 1300mAh.

A tak zasuwa:

http://pl.youtube.com/watch?v=_-R7TPluKo8

Można jeździć po każdej nawierzchni. Jednak do jazdy po lodzie przydałoby się wkleić płozy bo jest trochę mało sterowne.

Opublikowano

Powierzchnia sterów jest wystarczająca, tylko brak płóz powoduje taki obszerny zakręt. A co do środka ciężkości to nawet nie wiem gdzie powinien się znajdować :D więc i ja nie wiem jak jest ustawiony. A kąt silnika do góry.

Opublikowano

Raczej jest w miare wazny , dupa ma nie dotykac ziemi gdy sie slizga i nie ma rowniez ryc dziobem w ziemie gdy puscisz gaz :)

Opublikowano
Raczej jest w miare wazny , dupa ma nie dotykac ziemi gdy sie slizga i nie ma rowniez ryc dziobem w ziemie gdy puscisz gaz :)

Czyli jest dobrze. Ale musiałem wkleić niby spojler, gdyż mimo wychylenia silnika w górę miał tendencję do przechylania się na dziób przy max obrotach.

Opublikowano

Diem Dzięki wielkie. :)

P.S: Nie wiem czy nie zrobię to też na swoje oko widziałem kilka tematów o tym więc mniej więcej wiem o co chodzi ;)

EDIT:

GregorianR Miał byś możliwość nagrania filmiku jak to sie zachowuje na wodzie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.