Jurek_O. Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Na YouTube znalazłem kanał gościa z Niemiec z ciekawymi filmami. Jeden jest o dopasowaniu rury wylotowej (Schubrohr) z lejkiem i bez, względem turbiny i zmianach ciągu jakie wtedy zachodzą: https://www.youtube.com/watch?v=CosAQvCZ_2c&feature=emb_rel_end Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArkadiGav Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 A wytłumaczyłby mi ktoś uprzejmie jak to możliwe? No chyba że w zwolnionym tempie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czajan Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Nic tu dziwnego. Turbina o ciągu 2 kg. Model waży 2.6 kg. Rozpiętość 2.4 m. I model lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 W dniu 24.01.2021 o 20:13, ArkadiGav napisał: A wytłumaczyłby mi ktoś uprzejmie jak to możliwe? No chyba że w zwolnionym tempie?? Model to styropianek, odpalili racę przy uruchamianiu silnika, a "turbina" leci z gośników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_O. Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 4 godziny temu, Andrzej68IX napisał: Model to styropianek, odpalili racę przy uruchamianiu silnika, a "turbina" leci z gośników. Czasami oprócz oglądania ruchomych obrazków, zanim cokolwiek się napisze, warto przeczytać opis pod filmem: Engine: Turbine Kolibri T-20 Fuel: Kerosene Thrust: 2Kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArkadiGav Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Kolega Piotr pewnie nie doczytał, ja natomiast tak ale i tak wydaje się to aż nieprawdopodibne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 No może tak latać jak reszta tych modeli halowych które przy 2 metrach rozpiętości ważą 2 kg. Nawet słychać na filmie że turbina chodzi prawie na jałowych obrotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArkadiGav Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Przepraszam, chodziło mi rzecz jasna że kolega Andrzej68 nie doczytał (chyba), zwracam honor Piotrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi