janekP Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Witam Zracji tego że kupuję części do samolotu i chciałbym kupić wszystko w jednym sklepie to mam pewien problem. Otóż normalnie kupowałem odbiorniki flysky fs-ia6b ale akórat teraz w tym sklepie jest on niedostępny, Ale jest inny, FS-A6 i teraz moje pytanie czym się róźnią te dwa odbiorniki i czy ten drugi będzie się dało zbindować z moją aparaturą? ((pewnie tak) aparatura fly sky i6x) https://modelemax.pl/pl/flysky/19437-flysky-odbiornik-fs-a6-2-4ghz.html https://modelemax.pl/pl/flysky/19904-flysky-odbiornik-fs-ia6b.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Oba odbiorniki pracują w nowszy systemie AFHDS 2A ale FS-A6 nie ma wejścia do podpięcia czujników telemetrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Ten odbiornik nie będzie w szybowców a w półmakiecie raczej nie potrzebuję telemetrii Dzięki za odpowiedź ułatwia mi to zadanie bo nie muszę kupować z różnych sklepów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Szkoda, że zanika w narodzie zdolność do czytania ze zrozumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 46 minut temu, Jerzy_R napisał: Szkoda, że zanika w narodzie zdolność do czytania ze zrozumieniem Tu się nie zgodzę z racji tego że po prostu nie znam jeszcze wszystkich zagadnień i oznaczeń na różnych elementach dlatego namiętnie spędzam na forum kilka godzin dziennie i "doedukowuje się" ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinacem Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 ia6b ma wieksze napiecie do 8.4V wiec lepiej ten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Obydwa mają takie same napięcia do zasilania. Do 8,4. Ale żeś znalazł aktualny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinacem Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 ej no kurde w specyfikacji podają dla FS-A6 max 6.5V, chyba ze ktos experymentowal :), pozatym ia6b ma sbusa i telemetrie, 2 antenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 ej no kurde https://sklep.modelarnia.pl/p15776,odbiornik-fs-a6-6ch-flysky.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinacem Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 no i ma wpisane zasilanie: 4.0-6.5V DC ale na obudowie 8.4V ok , pewnie pierwsze wersje byly na 6.5V a pozniej poprawili, bo ja mialem 6.5V, ehh takze warto zwracac na to uwage widze ze fs-i6b tez byly wersje 6.5V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi