Grzechu Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Cześć Temat o wielbicielu wyparował, ja w podobnej sprawie do kolegów informatyków... nie dotyczy mnie, ale znajomych nęka koleś który postanowił popsuć szyki ich związkowi... zapewne frustrat społeczny nie mający odwagi życzliwie podejść i się przedstawić, ale mniejsza o to.. z numerem telefonu można coś ciekawego zrobić? :rotfl: ja się nie znam, jakieś mega "bomby smsowe" czy coś? ;D z tamtego tematu było kilka rozwiązań 1. łysi koledzy (problem bo tylko numer telefonu jest) 2. policja (nie ma sensu) 3. inne nie pasujące
Gość slawekmod Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Niech idzie na policję i poda numer i powie że jest nękany, złoży zawiadomienie i po sprawie.Jeżeli znowu mają być rady o łysych kolegach to temat zaraz zostanie usunięty.
Bartosz Mesjasz Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ja zmieniłem numer... ale ponoć można u operatora zablokować połączenia przychodzące z danego numeru, niektóre telefony też mają taką opcje. Problem jak natręt używa kilku, wtedy już tylko zmiana.
Grzechu Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ciekawe jest to, że zna numery i ich znajomych... i do nich tez pisze oczerniając tą parę... dlatego zmiana numeru nie za bardzo. A jeśli numer na kartę to czuję, że blokada numeru nie wejdzie w grę... a zresztą co za problem dzisiaj kupić starter za 5zł... :roll: Sławek, spokojnie ;D
utopia Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ciekawe jest to, że zna numery i ich znajomych... i do nich tez pisze oczerniając tą parę... a więc jest to ktoś kto zna wszystkich i również oni go znają ...tylko pisze z innego telefonu bo skąd miałby komplet danych ? Sławekmod podał rozwiązanie i ja też popieram
mammuth Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 A jeśli numer na kartę to czuję, że blokada numeru nie wejdzie w grę... a zresztą co za problem dzisiaj kupić starter za 5zł... Zglosic na Policje - przede wszystkim. A zablokowac mozna sama sluchawke - kod IMEI - pytanie czy sie operator postara - zazwyczaj im sie nie chce...
Czaro Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ale skąd wziąć kod IMEI telefonu natręta?
mammuth Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Natret wykonujac polaczenie ma nie tylko rejestrowany numer z ktorego dzwoni (nawet jak numer jest ukryty to operator go ma ) ale takze zostawia numer IMEI. Tak zreszta znaleziono goscia w Warszawie po bombowym ostrzezeniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.