a_skot Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Temat może niezbyt precyzyjny :? Mam obraz dwuwarstwowej płyty dvd. Chciałbym nagrać go na dwie płyty. Jeszcze nie robiłem tego i nie mam pomysłu jak się do tego zabrać, a wiem, że jest jakiś sposób. I aby uprzedzić wszelkie "błędne" wskazówki - to nie jest film :wink: Może mi ktoś poradzić jak to ugryźć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Najlepiej na masz NERO odpaliś NERO Virtual Drive, załadować obraz dysku do wirtualnego napędu DVD. później przekopiować na HDD i podzielić na 2szt. DVD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_skot Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Przeleciała mi przez głowę taka myśl. W końcu przy pomocy wirtualnego napędu "dogrzebuję" się do danych Myślałem, że jest inny, nieco łatwiejszy i mniej pracochłonny sposób :wink: I pewnie tak też zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Ja takie rzeczy to robiłem za pomocą darmowego programu DVD Shrink Dzieliłem film 8GB na dwie płyty po 4GB każda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Ja takie rzeczy to robiłem za pomocą darmowego programu DVD ShrinkDzieliłem film 8GB na dwie płyty po 4GB każda Toś chłopaku nie zabłysnoł I aby uprzedzić wszelkie "błędne" wskazówki - to nie jest film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 łłeeeeeee to żaden problem z podziałem, Myslałem że się wykaże bo sam miałem taki problem w przeszłości, a tutaj nie doczytałem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Ja takie rzeczy to robiłem za pomocą darmowego programu DVD ShrinkDzieliłem film 8GB na dwie płyty po 4GB każda Toś chłopaku nie zabłysnoł I aby uprzedzić wszelkie "błędne" wskazówki - to nie jest film A czy kopiowanie filmu jest przestępstwem?? Oczywiście nie! - jeśli posiadasz oryginał możesz wykonać kopię filmu na swój własny użytek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 To był mój film z wesela, przerobiłem go sobie z VHS na DVD i zajął mi 8GB ponieważ trwał 3h Gdy to robiłem płyta dwuwarstwowa kosztowała 25zł, więc z oszczędności kopię dla dzieci zrobiłem na dwóch DVD-R, a orginał dwuwarstwowy trzymam schowany Dzieciaki są w stanie zarżnąć płytę w dwa wieczory więc tak taniej wychodzi Tak jak napisał @motyl w przypadku gdzie trzeba podzielić obraz płyty z danymi, trzeba ten obraz "zamontować" w wirtualnym napędzie Ja ze swej strony polecam darmowy Daemon tools Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_skot Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Tak jak napisał @motyl w przypadku gdzie trzeba podzielić obraz płyty z danymi, trzeba ten obraz "zamontować" w wirtualnym napędzie Ja ze swej strony polecam darmowy Daemon tools Nie o taki podział mi chodzi :cry: Byłaby to wówczas kompilacja Prawdopodobnie będę jednak musiał kupić tę dwuwarstwową dvd i nagrać to w całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.