Skocz do zawartości

dwuwarstwowa DVD

a_skot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat może niezbyt precyzyjny :?

Mam obraz dwuwarstwowej płyty dvd. Chciałbym nagrać go na dwie płyty. Jeszcze nie robiłem tego i nie mam pomysłu jak się do tego zabrać, a wiem, że jest jakiś sposób. I aby uprzedzić wszelkie "błędne" wskazówki - to nie jest film :wink:

Może mi ktoś poradzić jak to ugryźć?

Opublikowano

Najlepiej na masz NERO odpaliś NERO Virtual Drive, załadować obraz dysku do wirtualnego napędu DVD. później przekopiować na HDD i podzielić na 2szt. DVD

Opublikowano

Przeleciała mi przez głowę taka myśl. W końcu przy pomocy wirtualnego napędu "dogrzebuję" się do danych :) Myślałem, że jest inny, nieco łatwiejszy i mniej pracochłonny sposób :wink: I pewnie tak też zrobię.

Opublikowano
Ja takie rzeczy to robiłem za pomocą darmowego programu DVD Shrink

Dzieliłem film 8GB na dwie płyty po 4GB każda

Toś chłopaku nie zabłysnoł :D

I aby uprzedzić wszelkie "błędne" wskazówki - to nie jest film
Opublikowano

łłeeeeeee to żaden problem z podziałem,

Myslałem że się wykaże bo sam miałem taki problem w przeszłości, a tutaj nie doczytałem :wink:

Opublikowano
Ja takie rzeczy to robiłem za pomocą darmowego programu DVD Shrink

Dzieliłem film 8GB na dwie płyty po 4GB każda

Toś chłopaku nie zabłysnoł :D

I aby uprzedzić wszelkie "błędne" wskazówki - to nie jest film

A czy kopiowanie filmu jest przestępstwem?? :)

Oczywiście nie! - jeśli posiadasz oryginał możesz wykonać kopię filmu na swój własny użytek :)

Opublikowano

To był mój film z wesela, przerobiłem go sobie z VHS na DVD i zajął mi 8GB ponieważ trwał 3h

Gdy to robiłem płyta dwuwarstwowa kosztowała 25zł, więc z oszczędności kopię dla dzieci zrobiłem na dwóch DVD-R, a orginał dwuwarstwowy trzymam schowany

Dzieciaki są w stanie zarżnąć płytę w dwa wieczory więc tak taniej wychodzi :)

Tak jak napisał @motyl w przypadku gdzie trzeba podzielić obraz płyty z danymi, trzeba ten obraz "zamontować" w wirtualnym napędzie

Ja ze swej strony polecam darmowy Daemon tools

Opublikowano
Tak jak napisał @motyl w przypadku gdzie trzeba podzielić obraz płyty z danymi, trzeba ten obraz "zamontować" w wirtualnym napędzie

Ja ze swej strony polecam darmowy Daemon tools

Nie o taki podział mi chodzi :cry: Byłaby to wówczas kompilacja :D Prawdopodobnie będę jednak musiał kupić tę dwuwarstwową dvd i nagrać to w całości :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.