mkilly Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam. Mam pytanie odnosnie prawidlowego zamontowania serw. Mianowicie po zamontowaniu serw gdy daje manetke na max serwa "brzęczą" poniewz nie moga przejsc do swojego polozenia maksymalnego. Czy to moze sprawic ze sie spala ?? Wydaje mi sie, ze nawet gdyby udalo sie nawet ustawic je tak aby osiagaly swoj max. to i tak opor powietrza sprawialby, ze beda "brzeczec". Czy zostawic to tak czy jednak starac sie zeby podczas prob na ziemi wychylały sie na max. Troszke ten moj post jest zakręcony ale mysle, ze wiadomo o co chodzi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Nalepszy sposób i najczęsciej wykorzystywany to zmniejszasz wychylenia na nadajniku (jeżeli masz już komputer w nim) jeżeli nie masz to albo skróć drążek albo nie wiem :rotfl: Radze Ci zmniejszyć wychylenie P.S: Jeżeli nie wygina Ci popychacza to możesz tak zostawić bo serwo zawsze będzie lekko mruczało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam maksymalne wychylenie steru-lotki powinno odbywać się przy maksymalnym wychyleniu orczyka serwa ,to trzeba ustawić mechanicznie ,od tego masz kilka dziurek na orczyku serwa i dźwigni steru a dopiero potem można to korygować w nadajniku o ile to koniecznie , połączenia powinny pracować bez oporów i zaciec - płynnie . Buczenie serw świadczy o tym że serwo ma do pokonania jakiś opór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkilly Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Niestety nie mam możliwości wyregulowania tego na nadajniku a regulacja na orczyku powoduje zbyt małe wychylenie sterów. Coś pokombinuje. Dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 A jaki to jest model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkilly Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Toto 0 jest to moj pierwszy model. A serwa Tower Pro SG 50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 To tam na pewno wychylenia są małe więc spróbuj zmienić na serwie i przeleć się raz czy dwa i jak nie będzie pasowało to sobie zwiększysz. "Przelecieć się raz czy dwa" :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kustosz Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Takie buczące serwo będzie Ci zżerać bezproduktywnie prąd z pakietu, nie mówiąc już o tym , że się grzeje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkilly Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udało mi sie ustawic bez brzeczenia. Tylko stery maja niewielki wychyl. ale mam nadzieje ze wystarczający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.