kojot Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Na PWM pojawił się link do rewelacyjnej relacji z mistrzostw świata modeli na uwięzi. http://www.airsports.tv/index.asp?bcpid=4552242001&bclid=1325126603&bctid=5261465001 Ale warto zauważyć, że film jest na portalu tematycznym. Mnie tam nigdy nie było, a miejsce jest rewelacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Fakt REWELACJA.... a ten dźwięk w tle.... Opole i Sopot zostają w tyle. To mjejsce już jest w moich ulubionych Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Walki są zaje.............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Widzałem na zywo, walke na uwiezi. Można dostac oczoplasu, nie mogłem nadażyć za tym co sie dzieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Nie znacie się, wyścig to jest to..... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Nie znacie się, wyścig to jest to..... To też widziałem, w Wierzawicach na zawodach modeli na uwiezi. Były tam w szystkie kategorie tej dyspliny. Wyścig jest też bardzo fajny. Praca mechanika jest niesamowita, jak w F1 łapie model, tankuje, odpala i wypuszcza w kilka sekund :shock: Ja latałem w akrobacji, zamierzam do tego wrócić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 A jak dla mnie ta dyscyplina jest delikatnie mówiąc dziwna. Trochę jak ten dziwny zimowy sport gdzie panowie puszczają na lodzie takie czajniki i biegają przed nimi z miotełkami. Dla mnie w modelarstwie najfajniejsze jest to, że mogę zobaczyć jak zachowuje się taki miniaturowy samolot, który w pewnym sensie jest repliką dużej maszyny, i podlega wszystkim tym samy prawom fizyki i aerodynamiki. Do tego poczucie wolności. A tu co? Wolności z definicji nie ma, bo model na sznurku, do tego przecież żaden normalny samolot nie lata la lince. Rozumiem, że kiedyś nie było aparatur i jakoś sobie trzeba było radzić. Ale teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Do tego poczucie wolności. A tu co? Poczucie prawdziwej, namacalnej, fizycznej więzi z modelem. A do tego świadomość bycia w zespole, zgranie, zrozumienie - lepiej, jak w F1. Czasami myślę, żeby znowu zrobić jakiś prosty, szkolny F2B na samozapłon i trochę pokręcić się w kółko... Czasu brak, może kiedyś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 A jak dla mnie ta dyscyplina jest delikatnie mówiąc dziwna. Trochę jak ten dziwny zimowy sport gdzie panowie puszczają na lodzie takie czajniki i biegają przed nimi z miotełkami. Zraniles mnie bardzo - uwielbiam to ogladac ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Paweł dobrze napisał - jedyny prawdziwy w modelarstwie feedback force :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Co do force feebkacku to ciekawi mnie, czy za jakiś czas skonstruują aparatury z czymś takim. Na przykład jak nurkujesz ostro w dół, to poruszanie sterem wysokości wymaga coraz większej siły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 niedługo to będziemy mieli internet, aparat i inne wynalazki w aparaturach. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Wyścig jest też bardzo fajny. Praca mechanika jest niesamowita, jak w F1 łapie model, tankuje, odpala i wypuszcza w kilka sekund :shock: Kojot może coś o tym nam napisać więcej w końcu doświadczenie ma chyba największe z nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Panowie, każdy robi co lubi Jedni nie rozumieją jak można latać w 3D bo to nie naturalne, inny zastanawiają się o co chodzi z tymi linkami Filmik mi się podobał ale chciałbym za żywo coś takiego pooglądać A te "czajniki" o których mówił From_heaven to curling Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.