Jump to content

Mistrzostwa świata modeli na uwięzi i świetny portal

kojot

Recommended Posts

Posted

Fakt REWELACJA.... a ten dźwięk w tle.... Opole i Sopot zostają w tyle.

To mjejsce już jest w moich ulubionych

Pozdrawiam

Posted

Widzałem na zywo, walke na uwiezi. Można dostac oczoplasu, nie mogłem nadażyć za tym co sie dzieje...

Posted
Nie znacie się, wyścig to jest to.....

To też widziałem, w Wierzawicach na zawodach modeli na uwiezi. Były tam w szystkie kategorie tej dyspliny. Wyścig jest też bardzo fajny. Praca mechanika jest niesamowita, jak w F1 łapie model, tankuje, odpala i wypuszcza w kilka sekund :shock:

Ja latałem w akrobacji, zamierzam do tego wrócić...

Posted

A jak dla mnie ta dyscyplina jest delikatnie mówiąc dziwna. Trochę jak ten dziwny zimowy sport gdzie panowie puszczają na lodzie takie czajniki i biegają przed nimi z miotełkami.

Dla mnie w modelarstwie najfajniejsze jest to, że mogę zobaczyć jak zachowuje się taki miniaturowy samolot, który w pewnym sensie jest repliką dużej maszyny, i podlega wszystkim tym samy prawom fizyki i aerodynamiki. Do tego poczucie wolności. A tu co? Wolności z definicji nie ma, bo model na sznurku, do tego przecież żaden normalny samolot nie lata la lince. Rozumiem, że kiedyś nie było aparatur i jakoś sobie trzeba było radzić. Ale teraz?

Posted
Do tego poczucie wolności. A tu co?

Poczucie prawdziwej, namacalnej, fizycznej więzi z modelem.

A do tego świadomość bycia w zespole, zgranie, zrozumienie - lepiej, jak w F1.

Czasami myślę, żeby znowu zrobić jakiś prosty, szkolny F2B na samozapłon i trochę pokręcić się w kółko... Czasu brak, może kiedyś?

Posted
A jak dla mnie ta dyscyplina jest delikatnie mówiąc dziwna. Trochę jak ten dziwny zimowy sport gdzie panowie puszczają na lodzie takie czajniki i biegają przed nimi z miotełkami.

Zraniles mnie bardzo - uwielbiam to ogladac ...

Posted

Co do force feebkacku to ciekawi mnie, czy za jakiś czas skonstruują aparatury z czymś takim. Na przykład jak nurkujesz ostro w dół, to poruszanie sterem wysokości wymaga coraz większej siły.

Guest Anonymous
Posted

niedługo to będziemy mieli internet, aparat i inne wynalazki w aparaturach. xD

Posted
Wyścig jest też bardzo fajny. Praca mechanika jest niesamowita, jak w F1 łapie model, tankuje, odpala i wypuszcza w kilka sekund :shock:

Kojot może coś o tym nam napisać więcej w końcu doświadczenie ma chyba największe z nas :D

Posted

Panowie, każdy robi co lubi :)

Jedni nie rozumieją jak można latać w 3D bo to nie naturalne, inny zastanawiają się o co chodzi z tymi linkami :D

Filmik mi się podobał ale chciałbym za żywo coś takiego pooglądać :)

A te "czajniki" o których mówił From_heaven to curling :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.