mars2 Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Mam pytanie: Jakie dułgości mają te śmigła. Śmigło APC E 8X4 Śmigło APC E 8X6 Śmigło APC E 9X4,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baxter12 Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Śmigło APC E 8X4 po kolei Smiglo firmy APC "E" Do napedow elektrychnych wolnobieznych, posiada lopaty wiekszej szerokosci. 8 - srednica w calach 4 - skok smigla w calach. baxter Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars2 Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 czyli jesli dobrzze rozumiem to 8X2,5 czyli to jest dułgość śmigła ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcus Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Śmigło APC E 8X4 2,54 cm*8 c=20.32 cm Śmigło APC E 8X6 2,54 cm*8 c=20.32 cm Śmigło APC E 9X4,5 2,54 cm* 9 c=22.86 cm Ale nie wiem, czy potrzebnie pisałem, bo liczyć umiesz na pewno :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars2 Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 możecie polecić mi jakieś dobre śmigło pchające nie dłuższe niż 15 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobra Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 15 cm to około 5,91 cala. Możesz wziąć śmigło 6". Są śmigła np. 6x3, 6x4. Nie ma pojęcia śmigła pchające i ciągnące. Czym one miałyby się różnić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcus Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Nie różnią się niczym. Trzeba tylko chyba zamienić 2 kabelki przy podpinaniu silnika do regla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars2 Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 No to dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Nie różnią się niczym. Trzeba tylko chyba zamienić 2 kabelki przy podpinaniu silnika do regla. I właściwą stroną założyć śmigło. Nie są symetryczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leda_g Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Nie ma pojęcia śmigła pchające i ciągnące. Czym one miałyby się różnić? Dla uściślenia, są takie rozróżnienia i śmigła się różnią. Nie ma to wielkiego znaczenia ale tak jest. Bardziej jest tu mowa o śmigłach prawych i lewych (dotyczy to silników spalinowych - gdzie nie można zmienić kierunku obrotów). Choć stosuje się śmigła pchające też dla napędów elektrycznych np APC ma na to dodatkowe oznaczenie "P" (Pusher) np APC6x4EP http://www.medusaproducts.com/accessories/props.htm , http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=4360 Czym się różnią Istotną sprawą przy zastosowaniu "zwykłych" śmigieł do napędu elektrycznego pchającego jest wykonanie piast z lewym gwintem (aby zabezpieczyć się przed samoodkręcaniem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.