Mortez Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 kup sobie nadajnik e sky i odbiornik za nowy dałem 50 zl a za nadajnik chyba 70zł i zasięg ma duzy polecam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ale przecież 27mhz się nie nadaje do rwd-5 bo ja mam 27mhz od auta i od samolotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stepek Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 kup sobie nadajnik e sky i odbiornik za nowy dałem 50 zl a za nadajnik chyba 70zł i zasięg ma duzy polecam!! Również korzystam z tej aparatury, wiadomo jest trochę biedna, ale na początek jak znalazł. Latam na niej na ponad 300 metrów spokojnie.Co do "aparatur" z tanich zabawek nie nadają się, gdyż nie mają PPM - teoretycznie oznacza to że nie są analogowe - praktycznie nie podłączysz do niej żadnego serwa czy regulatora. Inaczej mówiąc te nadajniki są bezużyteczne w modelarstwie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 A może byc 40mhz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Powiem ci nie kombinuj !! jak ja zaczynałem także kombinowałem i chciałem wykorzystywać aparatury z ,,zabawek" a nawet chciałem sam sobie zbudować nadajnik i odbiornik lecz później zastanowiłem się i pomyślałem : można by coś wykąbinować lecz pytanie PO CO ? Wiadomo że modelarstwo Rc nie jest tanie ale jak dobrze dobierzesz sprzęt to możesz za 250 zł mieć dobry sprzęt na początek podam ci mój zestaw z którym wlaśnie buduje Rwd 5 i otrzymuje od kolegów z forum całkiem pozytywne opinie o tym sprzęcie : Silnik:Tower Pro Bm 2410-08 razem z regulatorem : http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4856 Teraz serwa Hextronik 9 gr: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662& Lipol z innego sklepu mam takiego tylko że 1800 Mah bierz póki promocja: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1293,pakiet-lipol-1350-mah-11-1v-rc-system Aparatura:Nie mam takiej ale gdybym wiedział o niej prędzej od razu bym brał: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8337& i ładowarka E-sky ci starczy (na początek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 A może byc 40mhz? A może byś poczytał kilka ustaw? W Polsce dla modeli latających jest pasmo 35MHz. (I pisz porządnie jednostki. Nie ma takiej: "mhz". Tak cieżko ci ten shift nacisnąć? Twoje posty są odpowiednikiem bełkotania przez zaciśnięte zęby. W sklepie też tak o towar prosisz? "Prosem te tam, owalne, no do jedżenia... no bronzowe... o tam! No ta, no mówie rze Hlepa chce"??? Postaraj się odrobinę, bo brak tych starań oznacza brak szacunku dla rozmówców.) Oraz 2,4GHz. 40MHz - to samochody i łódki. 27MHz to zabawki chiskie. Uprzedzając: 72MHz to pasmo amerykańskie - w Polsce, nielegalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 A może byś poczytał kilka ustaw? W Polsce dla modeli latających jest pasmo 35MHz. (I pisz porządnie jednostki. Nie ma takiej: "mhz". Tak cieżko ci ten shift nacisnąć? Twoje posty są odpowiednikiem bełkotania przez zaciśnięte zęby. W sklepie też tak o towar prosisz? "Prosem te tam, owalne, no do jedżenia... no bronzowe... o tam! No ta, no mówie rze Hlepa chce"??? Postaraj się odrobinę, bo brak tych starań oznacza brak szacunku dla rozmówców.) Oraz 2,4GHz. 40MHz - to samochody i łódki. 27MHz to zabawki chiskie. Uprzedzając: 72MHz to pasmo amerykańskie - w Polsce, nielegalne. To może kolega szanowny by też sam przeczytał tę ustawę ???? 40MHz nadaje się tak samo do latania jak 35... z tym że na kanałach 50 do 53. I proszę się powstrzymać od takiego tonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.