martek23 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Właśnie wydrukowałem plany ale się zastanawiam (jestem początkującym modelarzem) czy rwd 5 z depronu do dobry model dla mnie i nie wiem czy go zacząć robić czy sobie odpuścić aha i nie namawiajcie mnie na kupno gotowych modeli bo raz kupiłem single wing plane i to jedna wielka lipa a wracając do tematu napiszcie co o tym myślicie.
mammuth Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 RWD jest polecany jako model dla poczatkujacych - wiec smialo. Zapraszam do dzialu POWITALNIA i OD CZEGO ZACZAC - tam znajdziesz wiekszosc odpowiedzi na swoje pytania.
wspinacz1 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 martek23, poczytaj sobie forum, informacji na temat RWD 5 by Skazoo jest mnóstwo. Jest jak najbardziej polecany dla początkujących, takich jak Ty i Ja :mrgreen: :mrgreen: Ps. na początek jest również dobry Toto-0 z planów Motylastego. fajny model z depronu i bardzo dobrze opisana jest jego budowa. Aha i w łaśnie te dwa modele zostają prze zemnie budowane jako pierwsze własne modele :mrgreen:
martek23 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 A czy aparatura z single wing plane by pasowała?
martek23 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Tylko jedno pytanie jak myślicie czy uda mi się zrobić taki samolot? jeszcze nigdy nie miałem styczności z czymś takim
wspinacz1 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Tak jak mammuth powiedział Zapraszam do działu POWITALNIA i OD CZEGO ZACZĄĆ - tam znajdziesz większość odpowiedzi na swoje pytania. Jest tyle informacji na temat RWD, że na pewno sobie poradzisz.
mammuth Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Nie pisz posta pod postem :evil: uzywaj opcji EDYTUJ ... A czy aparatura z single wing plane by pasowała? Wstaw linka do tej aparatury - aby bylo wiadomo o czym piszesz. Tylko jedno pytanie jak myślicie czy uda mi się zrobić taki samolot? jeszcze nigdy nie miałem styczności z czymś takim No przeciez piszemy, ze to dla poczatkujacych - plany sa opisane - informacji na forum i nie tylko tutaj - mnostwo. Kazdy kiedys zaczynal... Chyba i ja sie skusze
wspinacz1 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Chyba i ja sie skusze polecam, polecam, bardzo miło się składa :mrgreen:
robert_s86 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Tylko jedno pytanie jak myślicie czy uda mi się zrobić taki samolot? jeszcze nigdy nie miałem styczności z czymś takim Ja też nie miałem styczności z modelarstwem i jakoś udało mi się zbudować Toto-0. Zbudować model taki jak wspomniane Toto czy Rwd naprawde nie jest trudno potrzeba tylko trochę chęci.Ewentualnie możesz poprosić kogoś starszego o pomoc
wspinacz1 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Tu jest link do sklepu w którym to coś :mrgreen: jest dostępne: http://www.shinyshack.com/product.php?prid=211169&pn=RC-Single-Wing-Plane Frequency: 27MHz - one band only A i zapomnij o tej aparaturze nie tedy droga. Będziesz musiał zakupić inną, nie ta częstotliwość.
martek23 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Dzięki teraz lece do sklepu po depron(nie wiem czy u mnie w brofłach kupie i bede dodawał zdjęcie z postępu A czy RWD5 ten by skazoo to on skręca?
Diakon Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Masz sterowanie wysokość + ster kierunku.... Jak chcesz możesz jeszcze dorobić lotki w skrzydłach.
Osa Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Chyba i ja sie skusze Ja się skusiłem w niedzielę wycinam części na ploterze.....
martek23 Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 A teraz aparatura mnie interesuje czy aparatura do niego zmieści się w cenie do 50zł zasięg mi wystarczy około 150m
Irek M Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 A czy RWD5 ten by skazoo to on skręca? A teraz aparatura mnie interesuje czy aparatura do niego zmieści się w cenie do 50zł zasięg mi wystarczy około 150m Chyba będzie najlepiej gdy poczytasz sobie najpierw o budowie modeli i zasadach pilotażu, a potem poszukasz w sklepach modelarskich odpowiedniego dla siebie sprzętu. Jak ty sobie wyobrażasz "aparaturę " za 50zł ??? Chodzi ci o nadajnik, odbiornik + zasilania?
Motylasty Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 a nie może być aparatura 27mhz? Nie może. I nie pytaj dlaczego tylko śmigaj do działu OD CZEGO ZACZĄĆ
klodzik Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 A teraz aparatura mnie interesuje czy aparatura do niego zmieści się w cenie do 50zł zasięg mi wystarczy około 150m Jeśli myślisz o nadajniku z allegro esky od śmigłowca to odradzam bo: - od lamy ma za mały zasięg - od innych śmigłowców mają na stałe włączony mikser gazu z kierunkiem, zasięg też nie rewelacja. Jeśli już to kup na allegro tanie zestawy ale tylko lotnicze, najlepiej z kwarcami ( nadajnik z kwarcem, odbiornik z kwarcem) Jamary, ST model, lub starsze na 27MHz. Przeglądnij też ogłoszenia z forum. I oczywiście dużo czytać, czytać i czytać.........
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.