martek23 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Mam single wing plane i cosik się zepsuło bo śmigło się tak jakby zacina i nie wiem co robić jak nim kręce to w jednym miejscu coś to trzyma i jak pociągne mocniej to puszcza pomocy :| :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Więcej informacji na temat silnika. Bez tego można tylko przypuszczać, że być może zepsuło się łożysko trzymające ośkę... ale... no właśnie... co to za silnik? Szczotkowy, bez szczotkowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 szczerze?Niewiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 To jest silnik szczotkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Stawiam na koniec szczotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Najprawdopodobniej szczotki się skończyły,a Ty kręcąc na siłe wałem uszkodziłeś jeszcze komutator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 I co mam zrobić????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Wymienić silnik? :wink: Z drugiej strony możesz spróbowac reanimacji, przez rozebranie silnika i sprawdzenie co się stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ale silnik działa jak troche pociągne smigło do siebie to się nie zacina zębatka od śmigła jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ale silnik działa jak troche pociągne smigło do siebie to się nie zacina zębatka od śmigła jest ok Czyli jak to się mówi, silnik "wypadł ci z pola". A skoro trzeba go ciągać, to nie działa. Szczotki na pewno uszkodzone, być może wyrobione też łożyska. Te silniki są tak tanie, że ich naprawa nie ma sensu. Sam koszt ściągnięcia szczotek i łożysk na wymianę przekroczy koszt nowego silnika. :wink: Podobne silniki są też stosowane powszechnie w innych wynalazkach od "Żółtego Brata". Czasem trafiają się nawet w starych CD-ROMach jako napęd szufladki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.