de_szaa Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Mialem okazje za cene dnia kupic model z silnikiem i serwami :) Wiec go kupilem :D Byl lekko uszkodzony w okolicach usterzenia ale 5 min roboty i gotowe. Model to extra 300 ze styropianu wysokocisnieniowego, pokryta folia modelarska. Silnik to outruner z przekladnia, bardzo ladny silnik z wymiennymi zebami i innymi elementami zapasowymi. 3 serwa mikro futaby. Wszystkie te akcesoria do nabycia w sklepe rcskorpion. Ja wszystko kupilem za tak mieszna cene ze az po prostu zal bylo nie wziasc:) Oto kilka fot: [img]http://szabatowski.com/zdjecia/modele/extra300/2.jpg[/img] [img]http://szabatowski.com/zdjecia/modele/extra300/3.jpg[/img] [img]http://szabatowski.com/zdjecia/modele/extra300/4.jpg[/img] [img]http://szabatowski.com/zdjecia/modele/extra300/1.jpg[/img] teraz musze jeszcze zlozyc dla znajomego air tractora z tartaku firmy e*star models, ale jak tylko sie pogoda zrobi to extra idzie w gore:)
MareX Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Faktycznie ładniusi Niektórzy to mają fart... :cry: A jak ładny, to i latał ładnie będzie /maxyma P.Jankowskiego/.
hubert_tata Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 teraz musze jeszcze zlozyc dla znajomego air tractora z tartaku firmy e*star models, ale jak tylko sie pogoda zrobi to extra idzie w gore:) Miałeś ostatnio przykry przypadek ze spalonym reglem, więc ta okazja z Extrą akurat pasuje na otarcie łez. Co do tartaków, to muszę wstąpić i zobaczyć tego E*stara, bo mam akurat nowe Guillowsy. Nowe Stukas jest z 1969 roku i już przewidywali przerobienie go z uwięzi na jednokanałowe RC :shock:
qba Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 fajne takie male tartaczki kiedys prawie kupilem zestaw modela na gaz ale ktos mnie ubiegl
de_szaa Opublikowano 1 Września 2006 Autor Opublikowano 1 Września 2006 Air tractor juz prawie sklejony zajelo mi to lekko ponad dobe teraz tylko wyszlifowac, okleic i w gore On nie jest taki maly, 1200 rozpietosci ma. Porzadna konstrukcja ale przesadzili z wytrzymaloscia. Niestety nie majac swojego aparatu nie moglem zrobic zdjec traktorka bo komus innemu byl aparacik potrzebny ( moze sie kiedys dorobie:P ). Extra wlasnie jest na otarcie lez juz gotowa do lotu, mialem ja z rana oblatac ale wieje jak diabli wiec wole nie zepsuc.
zbig471 Opublikowano 1 Września 2006 Opublikowano 1 Września 2006 Faktycznie cudaśny i rzeczywiście ten kołpaczek ( bo ekstry zwykle są ładne) jest bajerancki .Tylko pogratulować
hubert_tata Opublikowano 1 Września 2006 Opublikowano 1 Września 2006 Byłem, widziałem :shock: Bartek to ma szczęście do megaokazji. Extra jest naprawdę super. Niby podobne rozwiazanie do GWSa, ale widać dużo lepszy materiał i wykończenie (model jest pokryty folią i ma świetne naklejki). A lata wyśmienicie (duża zasługa mocnego silnika z przekładnią). Długo czekaliśmy na mniejszy wiatr i w końcu się nie doczekaliśmy. Bartek oblatał Extrę przy porywistym wietrze. Nie miał żadnych problemów, od razu wyczuł model i wywijał jak szalony. Ja niewiele widziałem, bo cały czas kamera lub aparat 8) A z kolei było tak ciemno, że zdjęcia i filmy wyszły słabe. www.szabatowski.livenet.pl/hubert/hubert/extra300a.wmv www.szabatowski.livenet.pl/hubert/hubert/extra300b.wmv
de_szaa Opublikowano 1 Września 2006 Autor Opublikowano 1 Września 2006 Miodek jest:) Modelik sie ladnie slucha, zachowuje sie jak prawdziwy akrobat a nie jak deska 3D. Wrazliwy na przeciagniecia i zerwanie strug np w beczce autorotacyjnej, korku itp. Podsumowujac jestem bardzo zadowolony:) a i lata dosc szybko co lubie:D Dzieki Hubert za filmy i zdjecie!!
MareX Opublikowano 2 Września 2006 Opublikowano 2 Września 2006 Fajniście Bartku! Podziwiam za odwagę w wykonywaniu tych wszystkich fikołków tak od razu w pierwszych lotach. Silnik chodzi tak głośno, że można by pomyśleć, że to spalinka. Czy to przez tą przekładnie? Czy też kamera ma taki czuły mikrofon?
hubert_tata Opublikowano 2 Września 2006 Opublikowano 2 Września 2006 Marku, pozwolę sobie na wyjaśnienie (Bartek pewnie śpi, a już niedługo rozpoczynamy u mnie loty ). Filmiki robione moim aparatem; film z kamery u Bartka, ale nie wiem czy wyjdzie, bo było ciemnawo, a ja jestem okularnik i w wizjerze kamery nic nie widziałem (dlatego nie ma pierwszego startu - jest na kamerze). Co do pracy silnika, to przekładnia metal/plastik, powinno być ciszej, ale owiewka silnika i cały styropianowy kadłub tworzą pudełko rezonansowe. PS Dzisiaj znowu loty u mnie i na boisku, to może będą lepsze zdjęcia (na razie nie pada). Edit: Loty trwały cały dzień. Bez żadnego grillowania i straty czasu na pierdoły. Wszystko odbywało się na skraju lotniska. Bartek dwukrotnie odparł atak służb mundurowych: raz policji, raz ochrony lotniska.
elektron Opublikowano 14 Października 2006 Opublikowano 14 Października 2006 COS PIEKNEGO!!!! SZCZEKA W DOL
ertman_176 Opublikowano 14 Października 2006 Opublikowano 14 Października 2006 Bartek dwukrotnie odparł atak służb mundurowych: raz policji, raz ochrony lotniska. Coś wiecej napiszesz ??
neon Opublikowano 14 Października 2006 Opublikowano 14 Października 2006 Model super,gratuluje No i też prosiłbym o jakieś rozwinięcie tematu "odpieranie ataków służb mundurowych":D
de_szaa Opublikowano 15 Października 2006 Autor Opublikowano 15 Października 2006 Panowie mundurowi przyjezdzali i pytali co tu robimy, nie majac papierow zadnych musialem ponarzekac na polityke, na stan polskiej gospodarki itp:) Im to nie przeszkadza ze sobie latamy no wiec odpuscili Wracajac do extry, jest teraz w 5 czesciach ... Jak bede mial chwilke to zrobie zdjecia...
elektron Opublikowano 15 Października 2006 Opublikowano 15 Października 2006 A wiesz gdzie mozna takie cacko zdobyc ??? Oczywiscie bez wyposarzenia ??? i za ile ??
neon Opublikowano 15 Października 2006 Opublikowano 15 Października 2006 Co do służb mundurowych, to moge sie założyć że nikt sie nie skarżył, oni sie sami wciskają :roll: Dla mnie to jest głupota, skoro im to nie przeszkadza i nikt sie nie skarżył to poco ludziom czas zabierać i ludzi denerwować :?:
elektron Opublikowano 15 Października 2006 Opublikowano 15 Października 2006 Powod jest bardzo prosty Chcieli popatrzec jak lataja modele
neon Opublikowano 15 Października 2006 Opublikowano 15 Października 2006 Policjant też człowiek każdy by sie tym zainteresował.
de_szaa Opublikowano 15 Października 2006 Autor Opublikowano 15 Października 2006 U nas panowie nadgorliwi z ochrony lotniska wiec to ich sprawka, policja ich nie lubi ale na interwencje musi reagowac no i takie bledne kolo sie robi ... Co do extry to w rcskorpion na zamowienie sa te modele, zadzwon lub napisz i sie zapytaj za ile. Ja kupilem uzywany z osprzetem wiec Ci nie powiem za ile dostaniesz nowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.