Linux Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Czy jest możliwość przerobienia TEGO. Aby odbiorniki działał na ~6V ? Jeśli tak, to w jaki sposób ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Jak wyjasnisz co kombinujesz to moze bedzie prosciej ci cokolwiek pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Nie będę tłumaczył konstrukcji tego co chcę zbudować, tylko zrobię to na przykładzie: Mam 3 diody połączone szeregowo i baterią 9V, podłączam to ze sobą, a zamiast przełącznika zwykłego chcę zamontować to co wyżej czyli że jak wcisnę przycisk na pilocie to diodki się będą palić jak nacisną drugi raz to zgasną. (Chyba, że ktoś mi wyjaśni czy jest możliwość zrobienia zdalnego "przełącznika" za pomocą aparatury 35mhz. mam na myśli Optica 6. Że jeden kanał będzie odpowiadał za włączanie np. ww. 3 diód.) Jasno napisane :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 (Chyba, że ktoś mi wyjaśni czy jest możliwość zrobienia zdalnego "przełącznika" za pomocą aparatury 35mhz. mam na myśli Optica 6. Że jeden kanał będzie odpowiadał za włączanie np. ww. 3 diód.) pewnie że jest możliwość, tylko wiesz tu będzie trudno bo nie wiem czy dasz rade i użyjesz przycisku SZUKAJ! edit: dobra, bo mnie zaraz zjedzą że nie pomagam... : http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=8477&postdays=0&postorder=asc&start=0 pierwszy lepszy watek z brzegu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 To było tylko takie pytanko poboczne Zaraz klikam szukaj i być może znajdę. Ale temat tyczy się przedmiotu z aukcji. _____________ Dzięki, już czytam :wink: *to już dość zaawansowane, ja potrzebuje przełącznik 2 pozycyjny do uruchomienia np. światła, silnik jakiegoś etc. (nie chodzi mi o samolot). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 na 95% 6V wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1707 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Prawdopodobnie napewno Tam w końcu musi być jakiś miniaturowy zasilacz który napędza odbiorniczek. Być może bardzo prosty, prymitywny i nieizolowany ale zawsze coś będzie. Kupujesz gadżet, otwierasz, robisz zdjęcia obu stron płytki, wstawiasz na Forum, wypruwasz niektóre rzeczy, dołączasz dwa kableki do zasilacza zewnęrznego lub jakiegoś aku i.. już. Być może układ zasilany jest z jeszcze mniejszego napięcia, więc może trzeba będzie z Twoich 6V zrobić np. 3V ale tak czy tak powinno się dać zrobić. Tak jak motyl napisał: 95% :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 a kolejne 5 % że będzie odbiornik zasilany z 12.... loteria miałem podobne zrobione na ceramicznych odbiornikach 433Mh od prostych alarmów tam było zasilanie 13V ( nominał 12) poprostu trzeba otworzyć bo na odległość ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Nie będę ryzykował :wink: Powiedzcie mi teraz czy trudno jest wykorzystać kanał odbiornika jako "wyłącznik" 2 pozycyjny ? Podrzućcie link, bo nawet nie wiem jaką frazę wpisać w "szukaj". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 (Chyba, że ktoś mi wyjaśni czy jest możliwość zrobienia zdalnego "przełącznika" za pomocą aparatury 35mhz. mam na myśli Optica 6. Że jeden kanał będzie odpowiadał za włączanie np. ww. 3 diód.) Powiedzcie mi teraz czy trudno jest wykorzystać kanał odbiornika jako "wyłącznik" 2 pozycyjny ?Podrzućcie link, bo nawet nie wiem jaką frazę wpisać w "szukaj". Czy o takie coś Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Cena straszna... Już sam nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.