Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mom nowe informacje nt zawodów. Chyba będą na hałdzie w laziskach bo wiater na razie sprzyja. Niedziela będzie pracowita :)

Sobota 08.05.2021

godzina 9:00-9:30 wydawanie numerów startowych. Miejsce spotkania zostanie ogłoszone i przesłane na adresy mailowe zarejestrowanych uczestników w dniu 07.05.2021 do godziny 19.00

9:30-10:00 Odprawa

11.00 dotarcie na zbocze i rozpoczęcie lotów konkursowych. 

Loty będą się odbywały do czasu kiedy warunki na to pozwolą, ale ostatnia runda rozpocznie się nie później niż o godzinie 16.30

Niedziela 09.05.2021

godzina 9:00 Odprawa. 9:30 rozpoczęcie lotów konkursowych.

Miejsce spotkania zostanie przekazane uczestnikom przed rozpoczęciem ostatniej kolejki w 
sobotę. 

godzina 9.30rozpoczęcie lotów konkursowych. Ostatnia kolejka rozpocznie się nie później niż o godzinie 16.00 

Wręczenie nagród i zakończenie zawodów 30 minut po zakończeniu lotów konkursowych. 

Opublikowano

eee...noo...wiatr nie zmienił siły, ale zmienił kierunek co może uniemożliwić rozegranie zawodów tam gdzie wstępnie planowano. Ale chęć latania w narodzie jest tak wielka, że zawody zostały przeniesione na Śląsk, ale dolny. Czyli na Rusko i okoliczne zbocza!  Bo lepiej latać dwa dni, niż może jeden dzień albo wcale. Wszyscy zarejestrowani zawodnicy, wyrazili zgodę na przeniesienie zawodów. Co jest fajne ....

Plan zawodów jest taki:

Sobota 08.05.2021

godzina 9:00-9:30 wydawanie numerów startowych. Miejsce spotkania zostanie ogłoszone i przesłane na adresy mailowe zarejestrowanych uczestników w dniu 07.05.2021 do godziny 19.00

9:30-10:00 Odprawa

10.30 dotarcie na zbocze i rozpoczęcie lotów konkursowych.

Loty będą się odbywały do czasu kiedy warunki na to pozwolą, ale ostatnia runda rozpocznie się nie później niż o godzinie 16.30

Niedziela 09.05.2021

godzina 8:30 Odprawa. 9.00 rozpoczęcie lotów konkursowych.

Miejsce spotkania zostanie przekazane uczestnikom przed rozpoczęciem ostatniej kolejki w
sobotę.

godzina 9.00 rozpoczęcie lotów konkursowych. Ostatnia kolejka rozpocznie się nie później niż o godzinie 15.00

Wręczenie nagród i zakończenie zawodów 30 minut po zakończeniu lotów konkursowych.

Opublikowano

Ano  ...fajno  jest  tym  co  mieszkają  na  dolnym  śląsku.....a ja  zamówiłem  nocleg  w  Tychach  gdzie  miły  być  zawody    i  wpłaciłem  zaliczkę...i kto  mi  wróci  kase  ....?  A  siła  wiatru  na  2  giej miejscówce jest  sobota  2.5 m.s  a  w niedzielę  4.27 m/s ../   prognoza  w  czwartek /  ..w  porywach  jest  wiekszy  ale  mozemy  se  pomarzyc...i  nie wszyscy  jednogłosnie  wyrazili  cheć  przeniesienia  i  uczestnictwa  ....najlepiej  zawody  przenieść   z  Ruska  na  Jeziorsko....bo  bede  miał  blisko...dlatego   jadę  sobota-  jeziorsko      a  w niedzielę  poprosiłem  Marcina  o  zapisanie  na   ostatni   dzien  zawodów      Żółkiewka  ...

Opublikowano

Janek, to była decyzja organizatorów. I tylko ich. Stwierdzili ze szanse na regulaminowe latanie na hałdzie są kilkuprocentowe. Dla mnie to tez problem bo miałem mamie pomóc. Teraz muszę jej powiedzieć ze nie przyjadę ? Zauważ ze organizatorzy tez musza się przemieścić. 
Z tego co wiem jeziorsko było brane pod uwagę, ale tam był by tylko jeden dzień latania. I rowniez wolałbym tam latać ;) ale dwa dni latania to sumarycznie lepszy wybór. Jutro ma być 4-5ms w niedziele 8-10ms

Opublikowano

Tak  Jureczku    wszystko  sie  zgadza  ,że  pogoda  robi  organizatorowi  zawsze  problem ...i  trudno  jest  wszystkim  dogodzic  ...ja  by  pojechac  byłem  grzeczny  ...i   prałem  stringi...obciąłem  paznokcie  ...i  byłem  u  fryzjera...cieszmy  sie tym  co  jest  ja  za  wszystkich  w  sobotę  zjem  mintusa...i  w  niedziele  dojade  ...do  zobaczenia..  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.