cZyNo Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Mom nowe informacje nt zawodów. Chyba będą na hałdzie w laziskach bo wiater na razie sprzyja. Niedziela będzie pracowita Sobota 08.05.2021 godzina 9:00-9:30 wydawanie numerów startowych. Miejsce spotkania zostanie ogłoszone i przesłane na adresy mailowe zarejestrowanych uczestników w dniu 07.05.2021 do godziny 19.00 9:30-10:00 Odprawa 11.00 dotarcie na zbocze i rozpoczęcie lotów konkursowych. Loty będą się odbywały do czasu kiedy warunki na to pozwolą, ale ostatnia runda rozpocznie się nie później niż o godzinie 16.30 Niedziela 09.05.2021 godzina 9:00 Odprawa. 9:30 rozpoczęcie lotów konkursowych. Miejsce spotkania zostanie przekazane uczestnikom przed rozpoczęciem ostatniej kolejki w sobotę. godzina 9.30rozpoczęcie lotów konkursowych. Ostatnia kolejka rozpocznie się nie później niż o godzinie 16.00 Wręczenie nagród i zakończenie zawodów 30 minut po zakończeniu lotów konkursowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 eee...noo...wiatr nie zmienił siły, ale zmienił kierunek co może uniemożliwić rozegranie zawodów tam gdzie wstępnie planowano. Ale chęć latania w narodzie jest tak wielka, że zawody zostały przeniesione na Śląsk, ale dolny. Czyli na Rusko i okoliczne zbocza! Bo lepiej latać dwa dni, niż może jeden dzień albo wcale. Wszyscy zarejestrowani zawodnicy, wyrazili zgodę na przeniesienie zawodów. Co jest fajne .... Plan zawodów jest taki: Sobota 08.05.2021 godzina 9:00-9:30 wydawanie numerów startowych. Miejsce spotkania zostanie ogłoszone i przesłane na adresy mailowe zarejestrowanych uczestników w dniu 07.05.2021 do godziny 19.00 9:30-10:00 Odprawa 10.30 dotarcie na zbocze i rozpoczęcie lotów konkursowych. Loty będą się odbywały do czasu kiedy warunki na to pozwolą, ale ostatnia runda rozpocznie się nie później niż o godzinie 16.30 Niedziela 09.05.2021 godzina 8:30 Odprawa. 9.00 rozpoczęcie lotów konkursowych. Miejsce spotkania zostanie przekazane uczestnikom przed rozpoczęciem ostatniej kolejki w sobotę. godzina 9.00 rozpoczęcie lotów konkursowych. Ostatnia kolejka rozpocznie się nie później niż o godzinie 15.00 Wręczenie nagród i zakończenie zawodów 30 minut po zakończeniu lotów konkursowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Ano ...fajno jest tym co mieszkają na dolnym śląsku.....a ja zamówiłem nocleg w Tychach gdzie miły być zawody i wpłaciłem zaliczkę...i kto mi wróci kase ....? A siła wiatru na 2 giej miejscówce jest sobota 2.5 m.s a w niedzielę 4.27 m/s ../ prognoza w czwartek / ..w porywach jest wiekszy ale mozemy se pomarzyc...i nie wszyscy jednogłosnie wyrazili cheć przeniesienia i uczestnictwa ....najlepiej zawody przenieść z Ruska na Jeziorsko....bo bede miał blisko...dlatego jadę sobota- jeziorsko a w niedzielę poprosiłem Marcina o zapisanie na ostatni dzien zawodów Żółkiewka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Janek, to była decyzja organizatorów. I tylko ich. Stwierdzili ze szanse na regulaminowe latanie na hałdzie są kilkuprocentowe. Dla mnie to tez problem bo miałem mamie pomóc. Teraz muszę jej powiedzieć ze nie przyjadę ? Zauważ ze organizatorzy tez musza się przemieścić. Z tego co wiem jeziorsko było brane pod uwagę, ale tam był by tylko jeden dzień latania. I rowniez wolałbym tam latać ale dwa dni latania to sumarycznie lepszy wybór. Jutro ma być 4-5ms w niedziele 8-10ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Tak Jureczku wszystko sie zgadza ,że pogoda robi organizatorowi zawsze problem ...i trudno jest wszystkim dogodzic ...ja by pojechac byłem grzeczny ...i prałem stringi...obciąłem paznokcie ...i byłem u fryzjera...cieszmy sie tym co jest ja za wszystkich w sobotę zjem mintusa...i w niedziele dojade ...do zobaczenia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Ty kłamczuchu! Doniesiono mi że jesteś już w Strzegomiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi