damix181 Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 Witam posiadam aparaturę jak w temacie oraz odbiornik 6ch. Potrzebuje zamontować w niej switch 3-pozycyjny pod 6 kanałem (zaznaczonym na zdjęciu). Niestety po wymianie switcha na 3 pozycyjny przełącznik nadal reaguje jak 2-pozycyjny. Może mi ktoś podpowiedzieć jak to powinienem zrobić i czy w ogóle się da. Drugim rozwiązaniem jakie mi przyszło do głowy to zastosowanie switcha pierwszego po lewej tzw trainer i przypisanie go do kanału 6 tylko nie wiem czy w ogóle istnieje taka możliwość.
Bodzioch Opublikowano 3 Lutego 2021 Opublikowano 3 Lutego 2021 Jeżeli kanał w radiu jest jako ON/OFF to nic nie zrobisz . Jeżeli kanał jest jako proporcjonalny to muszą być podpięte pod switcha 3 przewody i dzielnik napięcia. Coś takiego.
damix181 Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Opublikowano 5 Lutego 2021 Dla zainteresowanych poradziłem sobie w ten sposób. W miejsce switcha (trainer) zaznaczonego z lewej strony wstawiłem switch 3-pozycyjny. Odlutowałem przewody z lewego joysticka góra-dól i przylutowałem do switcha 3 pozycyjnego.Teraz trzeci kanał mam na 3-pozycyjnym switchu w miejscu trainera.
Rekomendowane odpowiedzi