krzylas Opublikowano 30 Maja 2009 Opublikowano 30 Maja 2009 Bardzo ładny Panu wyszedł Napisze Pan coś więcej o wyposażeniu i wadze ? EDIT: Przeczytałem Wiek: 26 :oops: :wink:
Lord Rzeźnik Opublikowano 30 Maja 2009 Opublikowano 30 Maja 2009 Heh, "pan" .Guten Humoren ^^ Ale do rzeczy -pakiet Kokam 1250 mAh 3s 15C -regulator 30A -Silnik Keda (teoretyczny ciąg 1200g ,praktyczny: 800-900) -Ogon 2x tower pro 9g -lotki 2x conrad 9g -odbiornik jeti 7 kanałowy (jak ustawie lotki na 80 stopni w dół, mam hamulce XD) -masa 500g -śmigło 9*6 do slowflyer'ów (miało być APC ale prop saver nie wytrzymał i śmigło obcięło mi prawie łeb przy testach) Wkrótce oblot _________________________________ obi Nie znoszę tego "grafitowego" depronu (badziew)
blackriver Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Opublikowano 31 Maja 2009 -śmigło 9*6 do slowflyer'ów (miało być APC ale prop saver nie wytrzymał i śmigło obcięło mi prawie łeb przy testach) Jak masz ośkę 4mm to mam zapas solidnych saverów, mogę ci wysłać... Nie znoszę tego "grafitowego" depronu (badziew) Zgadza się do :ass: , nawet się nie pali :twisted: ... A Model Ci śliczny wyszedł :jupi: Gratulacje. edit. EDIT: Przeczytałem Wiek: 26 :oops: :wink: eeeech... czytanie też kiepsko :twisted: , off - nie mogłem się powstrzymać
Lord Rzeźnik Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Dzisiaj miałem okazję do nakręcenia filmu, więc z niej skorzystałem. Model lata pięknie (nie licząc centymetrowych luzów na lotkach w góę i w dół :wink: )Pogoda dopisała, model cały, wykonał już około 10 lotów i jestem z niego bardzo zadowolony :mrgreen:
blackriver Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2009 Sprzęt z Ultrona wędruje do Yaka z epp, zostają mi skrzydła od Ultrona: depron 3mm i węgiel w środku, jak ktoś z Łodzi jest chętny to dajcie znać. (kurde jaki mam katar :evil: ) KK, bardzo, bardzo ładnie Ci wyszło....
Lord Rzeźnik Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Dzięki ;] .Nie przejmuj się ubiciem, tylko kup depron 6mm rowkowany na kadłub(coby się łatwiej giął podczas klejenia) i nie rowkowany na stateczniki(oczywiście rurka węglowa 2mm na całej długości statecznika), a wyjdzie naprawdę lekki (500g)i wytrzymały model ! Ja nawet nie mam żadnej wręgi w nim, oprócz tej, co trzyma silnik.
Linux Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Mam zamiar zbudować ten model, jednak z depronu 6mm, aby był wytrzymały, a wagowo dużej różnicy nie będzie. (chyba) Mam wyposażenie dość klockowate, bo odbiornik ok 40g. pakiet 150g. i regiel z 25g (30A), Silniczek jaki posiadam to TP ***-09. Dziś latał on w Edgu 540 i było tragicznie... Jaki polecicie silniczek do tego modelu (Ultron 3d) do max. 100zł (najlepiej inrunner, ale jak nie da rady to obojętnie ? )
Lord Rzeźnik Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Mój śmiga na czymś takim i śmigle 10*6. przy pełnym pakiecie 3s 1250 mAh 15C rwie do góry na 1/3 gazu. Drążka nie dałem jeszcze nigdy na maxa, bo wyrwałoby silnik. Polecam budowę z 6mm depronu. I balsowy dźwigar, jak napisałem kilka postów wyżej.
Linux Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Przyjemny silniczek... Na przyszłość starczy i pod regiel pasuje (30/40A) :wink: Jutro po depron 3mm i po 6mm gładki, nożyki oraz listewki z balsy Jakie wymiary listewek na dźwigar ? I jakie płaskowniki z węgla?
Lord Rzeźnik Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Dźwigar o identycznym kształcie, jak w planach, tylko, że z balsy 5/6 mm podklejony rurką węglową 2mm i tak samo łączniki. Jak coś strzeli przy ostrej pętli, wystarczy jeszcze jedną rurkę 2mm przykleić na poszycie(żeby wystawała 10/15 cm za kadłub z obu stron) (taśma pakowa) .
Gold Lizard Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Moze zrobie go przerobionego (ksztalt koncow skrzydel, lotek, kierunku i wysokosci) i posmigam shockiem z profilem. Tylko maly problem... to nie wyjdzie lekko. Cuz narazie zrobie diablo i funtane mini a potem bede sie bawil w profilowe modele.
Malker Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Moze zrobie go przerobionego (ksztalt koncow skrzydel, lotek, kierunku i wysokosci) i posmigam shockiem z profilem. Tylko maly problem... to nie wyjdzie lekko. Cuz narazie zrobie diablo i funtane mini a potem bede sie bawil w profilowe modele. Ty zrób chociaż 1 model bo już napisałeś z 30 postów na temat wycinania modelu a chyba jeszcze żadnego nie zrobiłeś. Przestań już pisać bezsensownie i trochę popracuj nad pisownią. Tak trudno to poprawić? Wszystko jest jak na tacy, program Ci podświetla błędy i to takie trudne ?
jary14 Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Bo Gold Lizard, jeszcze nie doszedł niestety po co jest na klawiaturze klawisz "alt" . Malker, czekałem, aż ktoś to napisze - ja sam byłem bliski...
Gold Lizard Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 hy na japonskiej konsoli ciezko znalesc alt :wink: Nie mam sie co spieszyc bo kleju nie mam. Jutro wstawie na 99% zdjecia wycietego diablo. Zastanawia mnie dlaczego konstruktor nie mogl obudowac kompletnie kadluba.
ultralajt Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 Interesting Ultron with a wing span of 2,3m :shock: Video of first flight: Mitja
Gold Lizard Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 Wow. 2,3 m depron wing?! Amazing!
Gość kotecek Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 a jakie wyposażenie dać do takiego 2,3m deprona ? jaki silnik, regler, aku ?
Gold Lizard Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 Nie ma sensu takiego budowac. Lepiej zbudowac ultrona konstrukcyjnego i zamiast dawac pokrycie balsowe lub over clover (?) nadac mu wdzianko depronowe. Wegla, sosny, paskow laminatu itp. poszlo tam na kilogramy. To raczej ciekawostka a nie model do 3D.
cyrax_ojz Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 najpierw coś zbuduj a nie poprawiasz innych nie znając się
jary14 Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 Dlaczego nie ma sensu ?? Jeśli model będzie dobrze zbudowany to jak najbardziej jest sens. A wyposażenie się pod wagę dobiera :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.