krzylas Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Bardzo ładny Panu wyszedł Napisze Pan coś więcej o wyposażeniu i wadze ? EDIT: Przeczytałem Wiek: 26 :oops: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Heh, "pan" .Guten Humoren ^^ Ale do rzeczy -pakiet Kokam 1250 mAh 3s 15C -regulator 30A -Silnik Keda (teoretyczny ciąg 1200g ,praktyczny: 800-900) -Ogon 2x tower pro 9g -lotki 2x conrad 9g -odbiornik jeti 7 kanałowy (jak ustawie lotki na 80 stopni w dół, mam hamulce XD) -masa 500g -śmigło 9*6 do slowflyer'ów (miało być APC ale prop saver nie wytrzymał i śmigło obcięło mi prawie łeb przy testach) Wkrótce oblot _________________________________ obi Nie znoszę tego "grafitowego" depronu (badziew) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 -śmigło 9*6 do slowflyer'ów (miało być APC ale prop saver nie wytrzymał i śmigło obcięło mi prawie łeb przy testach) Jak masz ośkę 4mm to mam zapas solidnych saverów, mogę ci wysłać... Nie znoszę tego "grafitowego" depronu (badziew) Zgadza się do :ass: , nawet się nie pali :twisted: ... A Model Ci śliczny wyszedł :jupi: Gratulacje. edit. EDIT: Przeczytałem Wiek: 26 :oops: :wink: eeeech... czytanie też kiepsko :twisted: , off - nie mogłem się powstrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Dzisiaj miałem okazję do nakręcenia filmu, więc z niej skorzystałem. Model lata pięknie (nie licząc centymetrowych luzów na lotkach w góę i w dół :wink: )Pogoda dopisała, model cały, wykonał już około 10 lotów i jestem z niego bardzo zadowolony :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Sprzęt z Ultrona wędruje do Yaka z epp, zostają mi skrzydła od Ultrona: depron 3mm i węgiel w środku, jak ktoś z Łodzi jest chętny to dajcie znać. (kurde jaki mam katar :evil: ) KK, bardzo, bardzo ładnie Ci wyszło.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Dzięki ;] .Nie przejmuj się ubiciem, tylko kup depron 6mm rowkowany na kadłub(coby się łatwiej giął podczas klejenia) i nie rowkowany na stateczniki(oczywiście rurka węglowa 2mm na całej długości statecznika), a wyjdzie naprawdę lekki (500g)i wytrzymały model ! Ja nawet nie mam żadnej wręgi w nim, oprócz tej, co trzyma silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Mam zamiar zbudować ten model, jednak z depronu 6mm, aby był wytrzymały, a wagowo dużej różnicy nie będzie. (chyba) Mam wyposażenie dość klockowate, bo odbiornik ok 40g. pakiet 150g. i regiel z 25g (30A), Silniczek jaki posiadam to TP ***-09. Dziś latał on w Edgu 540 i było tragicznie... Jaki polecicie silniczek do tego modelu (Ultron 3d) do max. 100zł (najlepiej inrunner, ale jak nie da rady to obojętnie ? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Mój śmiga na czymś takim i śmigle 10*6. przy pełnym pakiecie 3s 1250 mAh 15C rwie do góry na 1/3 gazu. Drążka nie dałem jeszcze nigdy na maxa, bo wyrwałoby silnik. Polecam budowę z 6mm depronu. I balsowy dźwigar, jak napisałem kilka postów wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Przyjemny silniczek... Na przyszłość starczy i pod regiel pasuje (30/40A) :wink: Jutro po depron 3mm i po 6mm gładki, nożyki oraz listewki z balsy Jakie wymiary listewek na dźwigar ? I jakie płaskowniki z węgla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Dźwigar o identycznym kształcie, jak w planach, tylko, że z balsy 5/6 mm podklejony rurką węglową 2mm i tak samo łączniki. Jak coś strzeli przy ostrej pętli, wystarczy jeszcze jedną rurkę 2mm przykleić na poszycie(żeby wystawała 10/15 cm za kadłub z obu stron) (taśma pakowa) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold Lizard Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Moze zrobie go przerobionego (ksztalt koncow skrzydel, lotek, kierunku i wysokosci) i posmigam shockiem z profilem. Tylko maly problem... to nie wyjdzie lekko. Cuz narazie zrobie diablo i funtane mini a potem bede sie bawil w profilowe modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Moze zrobie go przerobionego (ksztalt koncow skrzydel, lotek, kierunku i wysokosci) i posmigam shockiem z profilem. Tylko maly problem... to nie wyjdzie lekko. Cuz narazie zrobie diablo i funtane mini a potem bede sie bawil w profilowe modele. Ty zrób chociaż 1 model bo już napisałeś z 30 postów na temat wycinania modelu a chyba jeszcze żadnego nie zrobiłeś. Przestań już pisać bezsensownie i trochę popracuj nad pisownią. Tak trudno to poprawić? Wszystko jest jak na tacy, program Ci podświetla błędy i to takie trudne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Bo Gold Lizard, jeszcze nie doszedł niestety po co jest na klawiaturze klawisz "alt" . Malker, czekałem, aż ktoś to napisze - ja sam byłem bliski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold Lizard Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 hy na japonskiej konsoli ciezko znalesc alt :wink: Nie mam sie co spieszyc bo kleju nie mam. Jutro wstawie na 99% zdjecia wycietego diablo. Zastanawia mnie dlaczego konstruktor nie mogl obudowac kompletnie kadluba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultralajt Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Interesting Ultron with a wing span of 2,3m :shock: Video of first flight: Mitja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold Lizard Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Wow. 2,3 m depron wing?! Amazing! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotecek Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 a jakie wyposażenie dać do takiego 2,3m deprona ? jaki silnik, regler, aku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold Lizard Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Nie ma sensu takiego budowac. Lepiej zbudowac ultrona konstrukcyjnego i zamiast dawac pokrycie balsowe lub over clover (?) nadac mu wdzianko depronowe. Wegla, sosny, paskow laminatu itp. poszlo tam na kilogramy. To raczej ciekawostka a nie model do 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 najpierw coś zbuduj a nie poprawiasz innych nie znając się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Dlaczego nie ma sensu ?? Jeśli model będzie dobrze zbudowany to jak najbardziej jest sens. A wyposażenie się pod wagę dobiera :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.