Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Granacik Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 W paru słowach chcę opisać moje zabawki. 1. Carson Virus 4.0 Nitro 21 Typowe buggy z ostatnich lat. Całkiem udane auto. Jak zdobędę tłumik EFRA to może na jakieś zawody się wybiorę. Kupiłem w pakiecie do auta nr 2. Modyfikacje: · Silnik NitroBull 21 (fabrycznie Force 21, niestety był trochę zajechany) · Własnego projektu i drukowany box na elektronikę ze wskaźnikiem naładowania baterii · Serwa HV · Zasilanie lijon Murata 3100mAh 2. Reely Overheater Budżetowe truggy. Wykonanie całkiem dobre. Silnik Force 25. Kupiłem niemal nówkę poniżej pół ceny sklepowej. Dosłownie może 2-3 razy był odpalony, zero kurzu. W zestawie był całkiem niezły 3 kanałowy nadajnik komputerowy 2,4GHz kompatybilny z Flysky. Zamieniłem fabryczną karoserię na lekko zmęczoną bo oryginalnej szkoda. Jest ładna. Generalnie auto dla córki Modyfikacje: · Mojego projektu i drukowane wieżyczki pod karoserię i uchwyt na pakiet. · Wskaźnik naładowania baterii · Serwa HV · Zasilanie lijon Murata 3100mAh 3. HPI Savage 3.5 Custom W zasadzie kiedyś nim był bo chyba tak naprawdę to tylko pałąk ochronny i wahacze są fabryczne. Łatwiej napisać co nie zostało wymienione czy przerobione jak wypisywać zmiany. Kupiłem w 2006r od kolegi i zacząłem startować nim w zawodach MP i innych w klasie IC8-MT. Krok po kroku wprowadzałem zmiany. W 2008 na jesieni uległy awarii napędy a przez zamieszanie z kalendarzem zawodów na 2009r i zmianą priorytetów życiowych od tamtej pory leżał nieużywany. Co jakiś czas próbowałem się zebrać w sobie by go naprawić ale tylko na chciejstwie się kończyło. W 2018r. zaprojektowałem do druku własne obudowy do dyfrów i też na tym stanęło. W postanowieniu noworocznym na 2021 obiecałem go odbudować od zera i proces ten zakończyłem w święta wielkanocne kiedy odpaliłem go po prawie 12latach. Główne modyfikacje: · Własnoręcznie wykonana rama obniżająca i przedłużająca o cal, wymiary dopasowane do przepisów klasy IC8-MT · Silnik HPI K4.6 modyfikowany plus tłumik z kolankiem Losi HT · Modyfikowane mocowanie amortyzatorów · Amortyzatory wyposażone w zaworki płytkowe regulujące pracę na kompresji i rozciąganiu · Zmieniony napęd gazu i hamulca · Układ kierowniczy na łożyskach · Dodatkowe łożyska na wałku zdawczym w skrzyni biegów · Dyferencjały HD z aluminiowymi kubkami · Przerobione obudowy dyfrów na łożyska 10x19x5 z fabrycznych 10x16x4. Rozwiązanie pozwalało przedłużyć działanie przekładni ale w końcu same obudowy ulegały uszkodzeniu. Dodatkowo uszczelnione przed kurzem za pomocą elastycznych uszczelek z neoprenu. · Koła Proline dirtbonz series 40 z offsetem 50% na hex 23mm · Modyfikowane adaptery kół 23mm pierwotnie przeznaczone do Revo Modyfikacje wprowadzone przy odbudowie: · Drukowane obudowy dyferencjałów zaprojektowane pod łożyska 10x19x5 · Serwa HV · Zasilanie lijon Murata 3100mAh · Wskaźnik naładowania baterii W przygotowaniu jest jeszcze kilka autek. Jak je poskładam to pewnie też opiszę. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 17 godzin temu, Granacik napisał: Generalnie auto dla córki Nie dawaj dzieciom takich zabawek ! Jak cora "poczuje bluesa" , to za miesiac -dwa , bedziesz tylko wachal jej spaliny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 37 minut temu, jarek996 napisał: Nie dawaj dzieciom takich zabawek ! Jak cora "poczuje bluesa" , to za miesiac -dwa , bedziesz tylko wachal jej spaliny ? Wcale się nie obrażę. Spodobała się młodej jazda na gokardach. Ale tory przez pandemię teraz pozamykane i jest z tego faktu niezadowolona. Elektrykami wymiata a teraz bedzie się uczyć na spalinie. Dostała bo chciała. Starsza córka też lubi takie zabawki, jazdę z tatusiem na motocyklu, gokardami wymiata, strzela z kałacha (na strzelnicy) i moich wiatrówek no i wielu panom spuszcza manto w CS i innych FPS'ach. btw: w uzupełnieniu głównego wpisu dodam, że każde auto jest przystosowane do rozruchu rotostartem. Fabrycznie mają szarpanki. Na roto szybciej zapala i odcisków na rękach nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 21 minut temu, Granacik napisał: strzela z kałacha (na strzelnicy) i moich wiatrówek no i wielu panom spuszcza manto w CS i innych FPS'ach. Ja sie w kazdym razie nie zblizam ( no chyba ze po zawodach po autograf ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 A no i starsza ma zielony pas z belkami w karate kyokushin. Także tego... nie pofikasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Żeby nie było, że te moje samochody do modele statyczne to zamieszczam krótki filmik z dzisiejszego basch'owania na torze motokrosowym w Reszlu video-1625321881.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi