Grzechu RC Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu przeglądałem internet w poszukiwaniu czegoś interesującego. Była ogromna Lokomotywa, wyprzedzający swoją epokę Canard... teraz czas na coś rozsądnego. Moją uwagę przykuł Armadillo. Niby nic ciekawego gdyż konstrukcja podobna do Floha i z tych samych przyczyn nie wszedł do słuzby. Problem z widocznością. Ale, ale! Mi nie zależy na widoczności ?. Na zdjęciu totalny brzydal, ale w rzutach... na moje oko same zalety. Skrzydła w kadłubie, lotki na każdym płacie, duże usterzenie ogonowe, kanciate kształty (brak obróki), podwozie na max z przodu, 4 rzędy stójek (będzie sztywny i twardy). Obawiam się tylko tego krótkiego przodu. a i malowanie, niestety jak wszystkie moje wynalazki, jedno. Na szczęście nie lozenga ?. Ciach, ciach i pianki gotowe! Proste malowanie (kolor z Lokomotywy). Tym razem pomalowałem przed wklejeniem płatów. Łatwiej. Wszystko razem do ku...y i gotowe. Łatwo poszło. Bez przymiarki i bez stresu. Zaeksperymentowałem i stójki przykleiłem na styk do płatów. Podpatrzyłem na zawodach ? Ha Ha! Z tymi stójkami, to nie bardzo. Po dwóch twardych lądowaniach wszystkie wypadły. Łatwo wkleić, ale czy tędy droga? Właściwie to zdjęcie powinno być na samym początku. Przepraszam . Zostało upiększyć i do zobaczenia na zawodach 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu RC Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 A tak ląduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu RC Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Efekt końcowy. Model lata świetnie. Może trochę sc zbyt z przodu, ale to poprawię w następnym egzemplarzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Co do środka ciężkości, to na pewno przesunięcie serw z ogona na przód kadłuba sporo zmieni. Umiejscowił bym je po jednym z każdej strony przed skrzydłem z boku kadłuba. Tylko wtedy sterowanie musisz poprowadzić bowdenem i drutem 0,8mm. Robię tak w swoich WWI. Jeśli chcesz podeślę zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu RC Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Podeslij ? Na weekend chciałbym zrobic drugi egzemplarz. Będzie pomniejszony ster wysokosci i jakos musze go usztywnic by sie idealnie symetrycznie wychylal. Tak myslalem o bowdeanach, ale jakos przed tym sie bronilem.bazowalem na akrobatach w których bez ceregieli serwa sa jak najbliżej lotek. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Tak to mniej więcej u mnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi