Grzechu RC Opublikowano 2 Maja 2021 Opublikowano 2 Maja 2021 Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu przeglądałem internet w poszukiwaniu czegoś interesującego. Była ogromna Lokomotywa, wyprzedzający swoją epokę Canard... teraz czas na coś rozsądnego. Moją uwagę przykuł Armadillo. Niby nic ciekawego gdyż konstrukcja podobna do Floha i z tych samych przyczyn nie wszedł do słuzby. Problem z widocznością. Ale, ale! Mi nie zależy na widoczności ?. Na zdjęciu totalny brzydal, ale w rzutach... na moje oko same zalety. Skrzydła w kadłubie, lotki na każdym płacie, duże usterzenie ogonowe, kanciate kształty (brak obróki), podwozie na max z przodu, 4 rzędy stójek (będzie sztywny i twardy). Obawiam się tylko tego krótkiego przodu. a i malowanie, niestety jak wszystkie moje wynalazki, jedno. Na szczęście nie lozenga ?. Ciach, ciach i pianki gotowe! Proste malowanie (kolor z Lokomotywy). Tym razem pomalowałem przed wklejeniem płatów. Łatwiej. Wszystko razem do ku...y i gotowe. Łatwo poszło. Bez przymiarki i bez stresu. Zaeksperymentowałem i stójki przykleiłem na styk do płatów. Podpatrzyłem na zawodach ? Ha Ha! Z tymi stójkami, to nie bardzo. Po dwóch twardych lądowaniach wszystkie wypadły. Łatwo wkleić, ale czy tędy droga? Właściwie to zdjęcie powinno być na samym początku. Przepraszam . Zostało upiększyć i do zobaczenia na zawodach 2
Grzechu RC Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2021 Efekt końcowy. Model lata świetnie. Może trochę sc zbyt z przodu, ale to poprawię w następnym egzemplarzu
Autsajder1983 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Co do środka ciężkości, to na pewno przesunięcie serw z ogona na przód kadłuba sporo zmieni. Umiejscowił bym je po jednym z każdej strony przed skrzydłem z boku kadłuba. Tylko wtedy sterowanie musisz poprowadzić bowdenem i drutem 0,8mm. Robię tak w swoich WWI. Jeśli chcesz podeślę zdjęcie.
Grzechu RC Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2021 Podeslij ? Na weekend chciałbym zrobic drugi egzemplarz. Będzie pomniejszony ster wysokosci i jakos musze go usztywnic by sie idealnie symetrycznie wychylal. Tak myslalem o bowdeanach, ale jakos przed tym sie bronilem.bazowalem na akrobatach w których bez ceregieli serwa sa jak najbliżej lotek. Dzieki
Autsajder1983 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Tak to mniej więcej u mnie wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi