macgaw Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Znajomy znajomego ma znajomego, który od niedawna posiada mały laser. Zapewne jest to taki mały laser do celów reklamowych (pieczątki/breloczki/szyldy) ale chciałbym podjechać tam i zobaczyć go w działaniu. Niestety brak czasu/oprogramowania (i umiejętności) nie pozwala mi przygotować plików DXF z elementami do wycięcia. Gdybym mógł więc cichutko poprosić o jakieś pliki DXF z np.: profilem ClarkY czy wręgą jakiegoś samolociku to sprawdzę na depronie 6mm i sklejce co ta maszynka potrafi i zdam relację na forum np w dziale Nie/Ciekawe Oferty Pliki można wysyłać bezpośrednio na macgaw(at)interia.pl
rapier Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Tu na 2 stronie sa pliki do wyciecia
Bartosz Mesjasz Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Masz na myśli ten zielony laser np z alledrogo ?
madrian Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Masz na myśli ten zielony laser np z alledrogo ? Raczej ploter laserowy Raczej nie podejrzewam, że ktoś by chciał wycinać zielonym laserkiem z Alledrogo, cokolwiek...
instruktor Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 podobno derpronu nie tnie się laserem bo bardzo klei .
Bartosz Mesjasz Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 No o takim zielonym do ploterów mówię kiedyś mi się o oczy obiło (jako nakładka na zwykły :crazy: ). A tak swoja droga ciekawym bo te najmocniejsze "zabawkowe" maja 250mW .. jak by to zogniskował dobrze :?:
laminat Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 widziałem jak amerykanie z zabawkowych laserow robia liniały dyfrakcyjne(laser rzucony na siatke dyfrakcyjna daje kilka kropek ktore sa wspołliniowe(bardzo duza dokładnosc współliniowosci i sprawdzali tym np. zwichrowanie płata tylko czasem sie boje ze zbyt duza dokładnosc pokaze moja niedokładnosc:P
madrian Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 widziałem jak amerykanie z zabawkowych laserow robia liniały dyfrakcyjne(laser rzucony na siatke dyfrakcyjna daje kilka kropek ktore sa wspołliniowe(bardzo duza dokładnosc współliniowosci i sprawdzali tym np. zwichrowanie płata tylko czasem sie boje ze zbyt duza dokładnosc pokaze moja niedokładnosc:P Zapytaj teściową... :twisted: Wskaże ci jeszcze dokładniej. :devil:
laminat Opublikowano 22 Stycznia 2009 Opublikowano 22 Stycznia 2009 i to jest różnica pomiędzy mną a Tobą(domniemam) otóż ja jeszcze muszę używać takich cudów techniki, a Ty masz chodzący fenomen biologi-teściowa(wszystko wytknie w całym znajdzie nie 1 a 100 dziur)
macgaw Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Opublikowano 14 Lutego 2009 Testy zostały wykonane Z dużym opóźnieniem co prawda ale mam zwolnienie od lekarza bo chorowałem. Dalszych informacji należy szukać w dziale "Ciekawe oferty"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.