macgaw Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Znajomy znajomego ma znajomego, który od niedawna posiada mały laser. Zapewne jest to taki mały laser do celów reklamowych (pieczątki/breloczki/szyldy) ale chciałbym podjechać tam i zobaczyć go w działaniu. Niestety brak czasu/oprogramowania (i umiejętności) nie pozwala mi przygotować plików DXF z elementami do wycięcia. Gdybym mógł więc cichutko poprosić o jakieś pliki DXF z np.: profilem ClarkY czy wręgą jakiegoś samolociku to sprawdzę na depronie 6mm i sklejce co ta maszynka potrafi i zdam relację na forum np w dziale Nie/Ciekawe Oferty Pliki można wysyłać bezpośrednio na macgaw(at)interia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Tu na 2 stronie sa pliki do wyciecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Masz na myśli ten zielony laser np z alledrogo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Masz na myśli ten zielony laser np z alledrogo ? Raczej ploter laserowy Raczej nie podejrzewam, że ktoś by chciał wycinać zielonym laserkiem z Alledrogo, cokolwiek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 podobno derpronu nie tnie się laserem bo bardzo klei . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 No o takim zielonym do ploterów mówię kiedyś mi się o oczy obiło (jako nakładka na zwykły :crazy: ). A tak swoja droga ciekawym bo te najmocniejsze "zabawkowe" maja 250mW .. jak by to zogniskował dobrze :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 widziałem jak amerykanie z zabawkowych laserow robia liniały dyfrakcyjne(laser rzucony na siatke dyfrakcyjna daje kilka kropek ktore sa wspołliniowe(bardzo duza dokładnosc współliniowosci i sprawdzali tym np. zwichrowanie płata tylko czasem sie boje ze zbyt duza dokładnosc pokaze moja niedokładnosc:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 widziałem jak amerykanie z zabawkowych laserow robia liniały dyfrakcyjne(laser rzucony na siatke dyfrakcyjna daje kilka kropek ktore sa wspołliniowe(bardzo duza dokładnosc współliniowosci i sprawdzali tym np. zwichrowanie płata tylko czasem sie boje ze zbyt duza dokładnosc pokaze moja niedokładnosc:P Zapytaj teściową... :twisted: Wskaże ci jeszcze dokładniej. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 i to jest różnica pomiędzy mną a Tobą(domniemam) otóż ja jeszcze muszę używać takich cudów techniki, a Ty masz chodzący fenomen biologi-teściowa(wszystko wytknie w całym znajdzie nie 1 a 100 dziur) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macgaw Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Testy zostały wykonane Z dużym opóźnieniem co prawda ale mam zwolnienie od lekarza bo chorowałem. Dalszych informacji należy szukać w dziale "Ciekawe oferty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.