smoczatko Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Witam,kupiłem slayera z zatartym silnikiem,po wyczyszczeniu silnika z brudu stracił kompresję, co lepiej jest zrobić,kupić cylinder z tłokiem czy zrobić konwersję na elektryka ? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Ale jak to stracił? żadnego oporu w GMP? No chyba, że narobiłeś rys przy czyszczeniu. Albo to był faktycznie trup. Zalej go gęstszym olejem nad tłok. Kupić cały nowy silnik, Nawet Force czy SH. Spalina to spalina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczatko Opublikowano 23 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Mam jedną Force ,ale jest za duża i ma inne mocowanie tłumika,mam drugi i to samo jest i też w innym miejscu jest mocowanie tłumika. tak jak na filmiku cylinder jest wytarty. https://drive.google.com/file/d/11M4xl0S8ufE_W5yBe7zLlZ_7nou-Yl4E/view?usp=drivesdkWczoraj jego odpaliłem,cały czas chodził na wysokich obrotach z 2 lub 3 min i zgasł i nie można było jego wogulę ustawić żeby był na niższych obrotach i świece mi spalił.Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 A jakie masz te silniki? Właśnie za takie przekombinowanie Traxxas u mnie nie ma brania. Nawet koło wymyślili na nowo. Te ich silniki to tzw Smallblock czyli klasyczny .15 (2.5cc) rozwiercony do granic możliwości. Żeby założyć typowy bigblock, czyli .21 - .38 (3.5cc- i większe) są konwersje. A, że slayer to w zasadzie Revo to problemu z znalezieniem nie będzie. To zdecydowanie tańsze rozwiązanie niż fabryczne silniki. Masz choćby tu https://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=5360X+&_sacat=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczatko Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Jakie silniki byś polecił do tej conversi,bo ja w tym nie zabardzo się oriętuje.Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 24 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Mówiłeś, że jakieś silniki masz tylko nie pasują. Pokaż co masz to będzie łatwiej rozmawiać. BTW: link do filmu nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczatko Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 To jest filmik z cilindremTaki mam silnik Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczatko Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 To jest silnik forcy,ktury miałem gdzie indziej.Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczatko Opublikowano 2 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Witam,conwesje co podał kolega Granacik będą pasowały do silnika forca 32 ?Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi