Marek_Spy Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Tak się zastanawiam jak ustawić w taranisie poszczególne opcje tak żeby mieć na przełącznikach SA i SB poszczególne fazy jakieś sugestie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 10 godzin temu, Marek_Spy napisał: jak ustawić w taranisie Poprawnie Przykład (dla S8R) w załączniku, ale metoda ta sama, kanały (9-11) zresztą też. Fr-Sky_S6R.otx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 31 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Super ale nie wiem jak to w companion otworzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 31 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Jeżeli masz radio inne niż X9E może się okazać, że będzie potrzebna konwersja (program sam to zrobi - trzeba ze 2 x OK nacisnąć) lub pobrać z bieżącego załącznika. X9D_Fr-Sky_S6R.otx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 31 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Daje otwórz i mnie powiadamia że nie widzi radia i na tym koniec Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 31 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Albo utworz nowy profil z tym radiem X9E i otworz w nim plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 31 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Niestety otwieram folder rozpakowany i wewnątrz sa dwa foldery zawierające pliki .bin i jak to zaimportować ? niestety pomysł z nowym radiem nie działa nie chce czytać .bin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 31 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Ja sobie zrobilem tak na probe tylko: - zciagnalem ten plik (rozszerzenie Open TX Settings) od Jerzego na dysk, tam gdzie mam Open TX, moje radio itp. Zapisalem w dossier, tam gdzie kopie modeli, radia.. -utworzylem w Companion nowy profil z radiem X9E i kliknalem otworz -znalazlem ten plik, otworzylem i dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 31 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 55 minut temu, Marek_Spy napisał: Niestety otwieram folder rozpakowany i wewnątrz sa dwa foldery zawierające pliki .bin i jak to zaimportować ? niestety pomysł z nowym radiem nie działa nie chce czytać .bin Skąd wziąłeś folder spakowany? Plik otx otwierasz bezpośrednio w Companion, a nie jakimś tam programem do zipów, sripów itd. Masz dwa pliki do wyboru: dla X9E i X9D. Jak wrzucę rzuty z ekranu, to chyba pod pluton egzekucyjny trafię... S2 to potencjometr (dla X9D), Curve to krzywa definiowana na kanale 9 = czułość stabilizacji (krzywa daje od 0 do 100) Na resztę reklamacji nie przyjmuje się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 1 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 O właśnie przyczynę odkryłem w nocy a winowajcą jest Linuks i jego paker który rozpoznał plik .otx jako spakowany i pozwalał na rozpakowanie. A że ja zawsze jak gdzieś coś wysyłam to pakuje więc usiłowałem usiłowałem odczytać companion pliki rozpakowane. Teraz już wszystko działa i nawet jest jasne a nie ma ktoś plików dźwiękowych? Linuksowa orca kiepsko gada. Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Maruda... Załącznik trzeba rozpakować pl.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 1 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Ależ już sobie poradziłem i dziękuję bardzo za pomoc. Jak napisałem paker Linuxa widzi jako spakowany. Windows sobie z tym nie poradzi i to mnie zmyliło. Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 Chciałem opisać moje uwagi do odbiornika FrSky S6R. Jestem nowy na tym portalu. Zacznę od początku. W roku ubiegłym dokładnie w grudniu banggood sprzedawał aparatury TX16SE po bardzo atrakcyjnej cenie za 400zł miałem aparaturę dostarczoną w czasie pięciu dni. Byłem bardzo zadowolony. Dokupiłem następnie moduł 4in1 z aliexpresu z rolką metalową na początku tego roku była cena niższa niż obecnie (zapłaciłem125, 65 zł). Chciałem dokupić odbiornik wyżej wymieniony. Banggood jak i aliexpres mają obecnie ceny bardzo wysokie wiec zdecydowałem się na zakup z naszego podwórka z firmy 77hobby. Cena jest o wiele niższa niżu u chińczyków. Oczywiście musiałem pobrać nowe frimware odbiornika gdyż nie chciał się z blindować z TX16S. Bez problemów się po aktualizacji połączył z nadajnikiem. Po podpięciu serwa, serwo działało tylko na kanale trzecim gaz. Pierwszy kanał, drugi i czwarty nie działał. Po jakimś czasie podłączyłem dwa serwa pod kanał pierwszy i drugi. Odbiornik zaczął prawidłowo reagować wszystko wróciło do normy. Nawet mogłem w nim ustawiać żyroskop. Po raz pierwszy się spotkałem z takim zdarzeniem a posiadam odbiorniki radiomastera 168 i FlySky . Tutaj chcę wszystkich powiadomić, że kupując od firmy 77hobby cena jest bardzo atrakcyjna do cen tych odbiorników u chińczyków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 Godzinę temu, Józef 21 napisał: Po podpięciu serwa, serwo działało tylko na kanale trzecim gaz. Pierwszy kanał, drugi i czwarty nie działał. Po jakimś czasie podłączyłem dwa serwa pod kanał pierwszy i drugi. Odbiornik zaczął prawidłowo reagować wszystko wróciło do normy. Już Ci napisano: odbiornik nie wykrywa ilości serw. Godzinę temu, Józef 21 napisał: Po raz pierwszy się spotkałem z takim zdarzeniem a posiadam odbiorniki radiomastera 168 i FlySky A od kiedy Radiomaster 168 ma wbudowaną stabilizację? Chyba jednak nie tędy droga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 15 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 Juz pisałem o tym na forum że to najwyraźniej zbieg okoliczności, zrób selftest i będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Być może zbieg okoliczności, działa wszystko i nie będę szukał przyczyny. Wróciłem do modelarstwa dopiero od dwóch lat. Wszystkiego nie można na raz ogarnąć. Ale małymi kroczkami do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi