Brodaty Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Witam. Jakiś czas temu kupiłem moduł "General Air Module". Teraz, gdy go podłączyłem w modelu, okazuje się, że nie wyświetlają się żadne dane z niego (podłączony czujnik obrotów, temperatury i akumulator). Dodatkowo menu Telemetry/Sensor w MC-20 mogę tylko przeglądać bez możliwości zmiany czegokolwiek. Wgrałem nowy soft do GAM ale nic to nie dało. Czy mógłby mi ktoś pomóc rozwiązać ten problem?
psiwak Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Brodaty napisał: Dodatkowo menu Telemetry/Sensor w MC-20 mogę tylko przeglądać bez możliwości zmiany czegokolwiek. To jest prawidłowe zachowanie oprogramowania od jakieś wersji (kiedyś była możliwość wyboru) zakładam ze w nadajniku masz najnowsza wersje softu? Czy ten odbiornik miał kiedyś podłączony inny czujnik? Jeżeli tak to rozumiem bez problemu?
Brodaty Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Problem już rozwiązany. Męczyło mnie, że po zakupie podłączyłem go i działał, a teraz nie. Winny okazał się kabel z odbiornika do modułu. Potrzebny był dosłownie 5cm, zarobiłem na szybko i wynik taki, że bubel. Zarobiłem nowy i wszystko już ok. Dzięki wielkie za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi