Mich4 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam! Od paru dni jestem właścicielem "apacza". Jest przeznaczony głównie do lotów w domq no i oczywiście jest już po paru kraksach, w których lekko rozwaliłem łopaty i w ogóle. A dzisiaj nieopatrznie na małej wysokości walnąłem w sofę próbując zawisnąć w powietrzu no i stało się ;/ na osi zewnętrznej pękł taki mały plastikowy pierścień znajdujący się przy dolnym wirniku. Od tej chwili helik zamiast startować, zaczął wpadać w takie rotacje, że głowa boli (zanim mnie ochrzanicie, że zacząłem nim latać po tej kraksie: zauważyłem tę szkodę dopiero po próbie lotu) i teraz mam parę pytań: - Czy to poważne? - Gdzie mogę kupić części zamienne (mieszkam w Krakowie) ? -Zna ktoś jakąś stronkę gdzie znajdę więcej info o tym modelu ? I wreszcie: -Czy każdy żółtodziób ma takie początki ? Chodzi mi jeszcze o to, że jak nim próbowałem przed tą kraksą zawisnąć w powietrzu to "wariował" mi po całym salonie, albo kręcił się dookoła własnej osi (z tym akurat po wytrymowaniu sobie w miarę poradziłem) Aha I przypomniało mi się jeszcze: mój helik ma elektronikę "Lama IV" tak przynajmniej pisze. http://www.modelzone.co.uk/rc_apache_ah64_longbow_green-details.htm tu jest link do niego jakby ktoś miał jakieś wątpliwości. Czekam na odpowiedz i z góry dziękuję
f-150 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie chcę cię martwić ale do tego sprzętu nie ma części.To jest zabawka gdzie sterowanie tarczą odbywa się za pomocą silniczka z przekładnią,nie ma to nic wspólnego z lamą.Czasami w zależności od producenta tego wynalazku flybar,łopaty i mocowanie łopat pasują od lamy lub Blade cx2 eflite.
Wieczu Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Podjedź z nim np. na ul. Dwernickiego 7 do Kal-Pol'u bądź na ul.Kobierzyńską 43 Perfect Hobby może coś zaradzą.
diem Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 A moze jakis link do sklepu w ktorym go kupiles i orientacyjna cena? Jesli to nie jest E-sky to wyrzuciles kase w bloto. Jesli E-sky mozna spokojnie wymienic czesci.
f-150 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 To nie esky,cena ok.......100 funtów.Był u mnie dziś rodzic tego kolegi,o tą część , z opisu wynika że to mocowanie dolnego wirnika.Niestety nie miał modelu ze sobą ,bo można by coś pokombinować.Leżą u mnie już dwa z tej serii dwu i cztero kanałowy ale z nimi już się nie da nic zrobić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.