Mich4 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam! Od paru dni jestem właścicielem "apacza". Jest przeznaczony głównie do lotów w domq no i oczywiście jest już po paru kraksach, w których lekko rozwaliłem łopaty i w ogóle. A dzisiaj nieopatrznie na małej wysokości walnąłem w sofę próbując zawisnąć w powietrzu no i stało się ;/ na osi zewnętrznej pękł taki mały plastikowy pierścień znajdujący się przy dolnym wirniku. Od tej chwili helik zamiast startować, zaczął wpadać w takie rotacje, że głowa boli (zanim mnie ochrzanicie, że zacząłem nim latać po tej kraksie: zauważyłem tę szkodę dopiero po próbie lotu) i teraz mam parę pytań: - Czy to poważne? - Gdzie mogę kupić części zamienne (mieszkam w Krakowie) ? -Zna ktoś jakąś stronkę gdzie znajdę więcej info o tym modelu ? I wreszcie: -Czy każdy żółtodziób ma takie początki ? Chodzi mi jeszcze o to, że jak nim próbowałem przed tą kraksą zawisnąć w powietrzu to "wariował" mi po całym salonie, albo kręcił się dookoła własnej osi (z tym akurat po wytrymowaniu sobie w miarę poradziłem) Aha I przypomniało mi się jeszcze: mój helik ma elektronikę "Lama IV" tak przynajmniej pisze. http://www.modelzone.co.uk/rc_apache_ah64_longbow_green-details.htm tu jest link do niego jakby ktoś miał jakieś wątpliwości. Czekam na odpowiedz i z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie chcę cię martwić ale do tego sprzętu nie ma części.To jest zabawka gdzie sterowanie tarczą odbywa się za pomocą silniczka z przekładnią,nie ma to nic wspólnego z lamą.Czasami w zależności od producenta tego wynalazku flybar,łopaty i mocowanie łopat pasują od lamy lub Blade cx2 eflite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Podjedź z nim np. na ul. Dwernickiego 7 do Kal-Pol'u bądź na ul.Kobierzyńską 43 Perfect Hobby może coś zaradzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 A moze jakis link do sklepu w ktorym go kupiles i orientacyjna cena? Jesli to nie jest E-sky to wyrzuciles kase w bloto. Jesli E-sky mozna spokojnie wymienic czesci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 To nie esky,cena ok.......100 funtów.Był u mnie dziś rodzic tego kolegi,o tą część , z opisu wynika że to mocowanie dolnego wirnika.Niestety nie miał modelu ze sobą ,bo można by coś pokombinować.Leżą u mnie już dwa z tej serii dwu i cztero kanałowy ale z nimi już się nie da nic zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.