Tommy 54 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Mam pytanie do posiadaczy tego nadajnika w wersji do samolotów : czy jego telemetria - napięcie, vario, akcelerator są w tym nadajniku, czy trzeba instalować do niego dodatkowo sensory lub moduł telemetrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Wszystko jest w odbiorniku uruchamia się w telemetrii w nadajniku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy 54 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Bo sprzedawca mówił mi, że raczej będzie potrzebny jeszcze moduł do którego podłączamy sensory. Masz taki odbiornik ? I faktycznie nie potrzeba zagracać kokpitu dodatkowymi klockami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Na tym odbiorniku powinieneś mieć oznacznia 3xG 3A, więc żyro i vario są wbudowane w odbiornik, trzeba tylko wszystko uruchomić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Latam na tym odbiorniki i w wersji lotniczej jest to wszystko ,tylko pamiętaj aby kupić wersję lotniczą 33579 .Na you tube są filmiki jak programować żyro niezależnie czy to GR12 czy 18 czy 24 przebiega tak samo ,vario jedynie włącza się w telemetrii . Instrukcja GR18_24_Vario_Manual.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy 54 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Dzięki ! A btw, czy przesyła do nadajnika (mam HoTT MZ-18) powiadomienia dźwiękowe o wysokości i jej przyroście lub opadaniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Tak impulsy, ton wyższy przy wznoszeniu i niższy przy opadaniu oraz zmienia ich częstotliwość przy zmianie prędkości wznoszenia/opadania .Co prawda posiadam MC-28 ale jestem przekonany że tak będzie i w innych nadajnikach ,.można to sprawdzić w domu na samym odbiorniku podnosząc go i opuszczając u mnie przy podnoszeniu modelu z ziemi na lotnisku już jest sygnalizacja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy 54 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 A podobno ma też funkcję żyroskopu. I faktycznie jest taki efekt jak w dronach , czyli bez względu na powiewy wiatru, ustawia się zawsze równolegle go ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 W samolocie przez to że jest w ciągły ruchu działa to tak że są niwelowane wybicia z toru lotu na skutek podmuchów wiatru . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy 54 Opublikowano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Dziękuję za wyczerpujące informacje , czyli widzę że warto kupić. A czy do niego trzeba podłączyć sensor napięcia pakietu, czy ma to już w sobie ? Mam taki sensor na 2-4 S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekooral Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Witam. Pewnie ze warto podpiąć ten sensor napięcia. Dzieki temu będziesz miał pełny obraz z każdej celi pakiet oraz możesz ustawić alarm dla minimalnego napięcia tego pakietu. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Fajna rzecz taki sensor miałem w MC-20 i było ok ,w MC-28 mimo wielu kombinacji nie chce działać ,normalnie bez sensora napięcie zasilania odbiornika idzie w telemetrii przy spalinach wystarcza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slekar Opublikowano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Witam. Mam nadajnik MC26 i sensor napięcia 2-4S działa prawidłowo- sprawdź w ustawieniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakopane Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca Witam Czy można zaprogramować żyroskop w GR18/GR24 do akrobacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi