pawlik Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 Witam Kto pyta nie błądzi, więc piszę... Jestem zielony w temacie funkcjonalności aparatur w paśmie 2.4GHz. Do modelarstwa wróciłem po długiej przerwie. Kiedyś latałem na 35MHz. Teraz z drugiej ręki mam Futabę z modułem Assana X8F na 2.4 GHz. Mam kilka odbiorników Assana, ale jestem ciekawy czy kodowanie sygnału pozwoli mi na spięcie z tym modułem nadawczym innych odbiorników. Pozdrawiam, Paweł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Granacik Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 Niestety nie. Z modułem assana współpracują tylko jego odbiorniki. Nowych odbiorników brak. Dostępność używanych znikoma. Warto rozważyć przejście na inny protokół. Chyba, że wystarczy Tobie to co masz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlik Posted September 2, 2021 Author Share Posted September 2, 2021 Dziękuję, za odpowiedź. Na razie mam tyle odbiorników, że na jakiś czas zaspokoją moje potrzeby. Potem to raczej zmiana aparatury, lub wymiana modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts