dzidek36 Opublikowano 10 Września 2021 Opublikowano 10 Września 2021 Witam Ostatnio po lotach wypompowałem paliwo ze zbiornika i zauważyłem ,że zlane paliwo jest ciemne ,prawie czarne (latam na contest 10 które jest różowe ),po kilku dniach od zlania paliwo klaruje się a na dnie zostaje czarny osad ,mam małe doświadczenie z silnikami żarowymi ,czy to zjawisko jest normalne i ma wpływ na prace silnika
symon5 Opublikowano 10 Września 2021 Opublikowano 10 Września 2021 Napewno masz ciśnienie, to od spalin.
Gość Opublikowano 10 Września 2021 Opublikowano 10 Września 2021 14 minut temu, dzidek36 napisał: można coś na to poradzić przejsc na elektryki.
merlin71 Opublikowano 10 Września 2021 Opublikowano 10 Września 2021 Tak myślę że może silnik jest wyregulowany lekko zbyt ubogo i dlatego tak pali na czarno. Może regulacja by tu pomogła. Powinien pluć olejem z wydechu. No i zależy też jaki to silnik. Dwusów? Czterosów? Ciśnienie jest podawane z tłumika? Tłumik fabryczny? Może filterek by zastosować? Jeśli nic nie pomaga... Może by wyłapał te sadze. Tyle że pewnie prędko by się zatykał...
Rekomendowane odpowiedzi