madrian Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Poszukuję pewnej książki czytanej wiele lat temu. Zapomniałem tytułu i autora. (na 100% polska) Fabuła: Opowiada o pilocie zwolnionym z wojska, przed IIWŚ. Wybudował prywatne lotnisko i otworzył szkołę lotniczą. Konkretnie był tam rozdział, jak znajomy niemiec dał mu się przelecież prywatnym Fokerem cywilnym. I o ten samolot mi się rozchodzi (typ). Ale i książkę będzie miło znów przeczytać. Zdaje się, że była w kanonie lektur uzupełniających. Jest parę osób chodzących do szkoły, to może pomogą...
Krzysiek67 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam , jeżeli mnie pamięć nie myli to chodzi o "Szkołę orląt" Meissnera . Powinienem mieć tą książke , postaram się odnależć i sprawdzić o jaki samolot chodzi . Pozdrawiam , Krzysiek .
madrian Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2009 Dzięki! Zaraz pędzę do biblioteki. :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.