madrian Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Poszukuję pewnej książki czytanej wiele lat temu. Zapomniałem tytułu i autora. (na 100% polska) Fabuła: Opowiada o pilocie zwolnionym z wojska, przed IIWŚ. Wybudował prywatne lotnisko i otworzył szkołę lotniczą. Konkretnie był tam rozdział, jak znajomy niemiec dał mu się przelecież prywatnym Fokerem cywilnym. I o ten samolot mi się rozchodzi (typ). Ale i książkę będzie miło znów przeczytać. Zdaje się, że była w kanonie lektur uzupełniających. Jest parę osób chodzących do szkoły, to może pomogą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam , jeżeli mnie pamięć nie myli to chodzi o "Szkołę orląt" Meissnera . Powinienem mieć tą książke , postaram się odnależć i sprawdzić o jaki samolot chodzi . Pozdrawiam , Krzysiek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Dzięki! Zaraz pędzę do biblioteki. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.