ralfbo Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Mam zamontowane dwa serwa na sterze wysokości , każde napędza swoją połówkę steru. Problem w tym , że jedno jest szybsze od drugiego. Serwa są nowe , opory ruchy obu połówek steru te same, oba połączone do kanału 2 przez v-kabel. Pracują w U-CAN-DO 60. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 hitec tyle na temat musisz sobie wyselekcjonować serwa lub użyć odpowiedniego układu pośredniczącego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Serwa są nowe , opory ruchy obu połówek steru te same, oba połączone do kanału 2 przez v-kabel.Pracują w U-CAN-DO 60. Witaj, też miałem te serwa w UCANDO .60 i byłem baaardzo zadowolony (mimo że Hitec :roll: ) Z tą różnicą że moje były podłączone do 2 różnych kanałów w odbiorniku a miksował nadajnik (tyż Hitec i to Optik , zresztą też byłem bardzo zadowolony) Według mnie winny jest V-kabel, sprawdź jeszcze czy masz idealnie tak samo podłączone na popychaczach :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 hitec tyle na temat No to jest argument, nie powiem :evil: Sam mam chyba w użyciu 11 tych serw, do tego kilka 645tek, parę 311 i 422 nie licząc HS 81, 55, 65HB, 125 MG. Z całego tego majdanu do wymiany miałem JEDNO serwo. Tak więc proszę nie jeździć mi tu po firmie Hitec, bo co jak co, ale serwa to robi w porządku. Co do problemu to proponuję sprawdzić faktycznie dokładność popychaczy. Choć nie jest powiedziane, może to i być wina serw ale na zasadzie doboru podzespołów z innej serii itp i wtedy faktycznie mogą się trochę różnić. Jednak tam nie szukałbym przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Przyczyną może być nieliniowość potencjometru w serwie oraz róznica w oporach ruchu. Na takie wady nie zwraca uwagi większość użytkowników bo serwa nie pracują w parach mozliwe też że wykonanie napędów obarczone jest niewielkim błędem który własnie objawia się w takiej sytyacji . Proponuję zamień serwa miejscami i oceń czy coś śie zmieniło jeśli jest identycznie stawiam na dzwignie jeśli inaczej to wina serw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Kiedyś to była przypadłość TowerPro teraz Hiteca a jutro będzie JR`a W TowerPro tłumaczono to tym że są tanie, a jak tanie to wiadomo.... a czym wytłumaczyć ten fakt jeśli chodzi o Hiteca? A może w cale nie tłumaczyć? Może tak nie powinno się łączyć serw, wiadomo iż mogą właśnie wystąpić tego typu kłopoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.