Patryk Sokol Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam! Pytanie jak w temacie, jak zmywacie wosk? Ja próbowałem już denaturat i aceton, ale z Blue Waxem rady sobie nie dają... W sumie miło by było jakbym przy okazji nie rozpuścił styroduru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 W "dużej" skali zawsze najpierw mechanicznie - szpatułki lipowe . Nigdy nie masz wystarczająco dużo rozpuszczalnika żeby wymyć cały wosk . Dlatego czajnik elektryczny jest przyjacielem laminatora ,.......... gorąca woda , detergenty i jazda . Byle nie na dopiero co utwardzonym wyrobie. I pamiętamy o HDT żywicy a skoro lubisz chemię to : Chemlease Mold Cleaner - nie miałem przyjemności bądź nie Frekote PMC Ambersil Mould Cleaner Ambersil Polyester Mould Cleaner Rozpuszczalnik NITRO , spirytus pewną nowinką są maszynerie firmy Cold Jet - usuwanie rozdzielaczy za pomocą drobinek suchego lodu pod ciśnieniem ale chyba nie kupisz machiny dla kilku modeli . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Czyli lipa... Idę drapać skalpelem, bo gorąca woda odpada (skrzydło się pokrzywi)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Odkrycie, jeszcze świeże i mocno przypadkowe: Spirytus salicylowy, zmywa wosk i to znacznie lepiej niż denaturat, czy aceton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 desperat ............. poza tym .......... salicylowy................ nie podejmę tematu bo się boję...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Eee tam... Tylko trochę się odbija... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Aaaam... To dlatego farmaceutka w aptece, nie chciała mi sprzedać i mówiła, żebym do monopolowego poszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kustosz Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 "Zmywacz do usuwania silikonu" - dostępny w mieszalniach lakierów samochodowych ( jak ktoś nawoskował auto a potem trzeba je pomalować) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.