cZyNo Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 No i niedługo zaczną się ostatnie tegoroczne zawody zboczowe z cyklu Puchar Świata. zapowiada się niezła trzydniowa jazda na najdzikszym zboczu zwanym Turbulatorem. Prognozy mówią ze wiatr będzie wolframowy ? zbocze jest słynne po MS w 2012 roku bo tu-polew-ło wiele modeli. Topiąc się w morzu automatycznie rozbijając się o głazy. Zbocze jest fajne, takie siedmiometrowe i nie wybacza żadnego błędu no to do usłyszenia … pozdrawiam z Rugii ?? … już wieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 2022? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Nie był bym sobą gdybym nie był pierwszy na zboczu ? potem doszło jeszcze 4 z największym modelarskim ADHD. A potem zaczęli pojawiać się ci normalni 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 W końcu stwierdziłem ze nie będę stał w kolejce do latania i pozwiedzalem okolice.Na koniec podjechałem pod zbocze i widziałem ze moj model latał bardzo żwawo…a ja przecież w aucie byłem ??? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cZyNo Opublikowano 15 Października 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 No i zacęła sie zabawa. Z niewielkim opóźnieniem spowodowanym dużymi opadami o poranku. Ale o 12:40 już lataliśmy. Wiatr solidny, wolfram był potrzebny bo waga modeli była w przedziale 3900-4200g. Później zrobiła się piękna słoneczna pogoda. Niestety słońce było dokuczliwe w czasie lotów. Mnie dość mocno oślepiło w jednym z nich. Ale jest super! Udało nam sie odlatać 3 kolejki (w 57 zawodników). Niefortunnie dla wszystkich aktualny mistrz świata Philip Stary lata w całkowicie innym wymiarze no i daje wszystkim niezłego łupnia. Pora sie w końcu zmobilizować i zacząć latać. Wyniki...na razie nie wiadomo gdzie są ? I z ciekawostek - lata z nami jedna niewiasta! Najpierw startowała drewniakiem, ale go ubiła i dostała modelik całolaminatowy Do tej pory Katia zawsze jeździła na zawody w roli kibica, ale w końcu sie odważyła! 6 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cZyNo Opublikowano 16 Października 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Dziś kolejny dzień na zboczu. Wiatr był trochę słabszy i zmienny. Dwa razy pojawił się deszcz i mocno namieszał w klasyfikacji. Bo po deszczu przychodzi…słaby wiatr ? Zaczęliśmy loty po 9. Założenie organizatora było na rozegranie kolejnych 5 rund. I tak się stało ???? ja dla odmiany latałem dziś jak sierota. Dawno nie miałem tak kiepskiego dnia. No i straciłem wiele pozycji. Znaczy…starość nie radość. Jedyne zadowolenie miałem dziś z tego ze nasz nowy Michał junior, coraz lepiej dogaduje się z klifem! I mimo ze lata w takich warunkach i nad morzem pierwszy raz nie jest ostatni! I z lotu na lot lata coraz lepiej i pewniej! 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 17 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 No i dziś zawody się zakończyły! Odlataliśmy jeszcze dwie kolejki. Wiatr był dziś kapryśny. Wiał mocno choć trochę zmiennie, ale najpierw była duża odchyłka z lewej, potem sie wyrównało, potem wiało z prawe, potem znów sie wyrównało. A potem zawody sie skończyły ? Balastowanie to była loteria. Ja w jednej z kolejek miałem farta i jako tako to wykorzystałem. Innym szczęście dopisywało w kratkę. Zawody sie zakończyły zwycięstwem aktualnego mistrza świata. Natrzaskał nam wszystkim. Zdobycze punktowe Polaków są tragiczne ? (również te moje). Na pocieszenie Michał został Międzynarodowym Mistrzem Niemiec w klasie Juniorów, od Jensa otrzymał lekko uszkodzony model typu "pelikan" i prawdopodobnie zarobi jeszcze jednego bonusa. W ostaniem locie leciał już bez mojej pomocy i uzyskał swój najlepszy wynik punktory - widać ciągle mu przeszkadzałem ? Marcin najpierw miał problemy z miejscem i trajektorią, potem miał niefarta z warunkami. Wojtek - spodziewałem sie więcej, chociaż w tym roku miał wiele perturbacji rodzinnych no i po prawdzie na tym zboczu latał po raz pierwszy i do tego to były jego drugie zawody nad morzem. Reszta zaprezentowała się niestety bardzo słabo. Jedynie Paweł jeden raz wleciał do drugiej dziesiątki w jednym ze swoich lotów. Pozostałym to sie nie udało. Może następnym razem będzie lepiej. Końcowe wyniki naszego nieszczęścia są tutaj: http://f3xvault.com/?action=event&function=event_view&event_id=2025 A ja po zawodach stwierdziłem że na spokojnie pozwiedzam sobie trochę okolice - w ramach relaksu 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Jurek wy im pokażu za rok. Moje gratulacje za sam udział w doborowym towarzystwie. Za ro bedzie lepiej a tak z relaksu co to za straszny porochod atomowy. Chyba nie Radziecki KURSK? Pozdrawiam Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Swietna relacja.. ...ciekawy jestem jakimi modelami latano...sam udział w zawodach i wyjazd to inny swiat a zwycięzca Philip Stary / Austria / to nasz stary ziomala ? Tak nazwisko swojsko brzmi. fajnie że nasz junior startował gratuluję i ..pozdrawiam janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Apropos modeli - wysyp Pit bulli w wersji 3 okrzykniętej pekińczykiem przez krótki nos. Poza tym freestyler 6, 5 a nawet 3, Pitbull 2, Pike, Shinto (?), oraz egzotyki takie jak Energija czy Lynx 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 ***** Shinto A wczoraj rano już wiatru nie było. No i sie rozpadało. Mieliśmy farta co do pogody. A na dodatek... przyjechaliśmy to były liście. Wyjeżdżaliśmy już nie było liści. I orzechów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 W sumie to już po krótce można podsumować zawody...gdy emocje opadły Wiem że na pewno jeden błąd popełniłem... w czasie zawodów chciałem coś zmienić na lepsze...no i zmieniłem model, na ten którym latałem cały sezon (Francja, Dania, Polska). Ale on ewidentnie na Turbulatorze nie chciał latać. To były bardzo mierne 3 kolejki ? Z plusów - to junior - Michał bardzo fajnie łapie co i jak ma robić w czasie lotu. Pomimo że latał niekonkurencyjnym modelem w całkowicie nowym miejscu i warunkach, było nieźle. Zapewne jeszcze nie nie na najbliższych MŚ, ale na kolejnych MŚ będziemy mieć z jego powodu wiele radości - również w trakcie rywalizacji z seniorami. Co by nie pisać i nie starać się znaleźć jakiś pozytywów, to ewidentnie wszyscy nam tam dokopali a najbardziej wszystkim (czyli nie tylko nam) Philipp. Właściwie to już wiem co powinienem zmienić w modelu jak i w swoich palcach i głowie żeby nawiązać jakąś tam walkę w przyszłości, ale.... stary już jestem "Jedynki" Niemiec, Austrii i Francji mi mocno uciekły. To chłopaki w wieku dwudziestu kilku/trzydziestu kilku lat. No i właśnie dlatego uważam że brakuje polskiemu zespołowi młodego, dobrze latającego lidera, który poradził by sobie z tym towarzystwem. Ja to już mogę symulować walkę co najwyżej z "dwójkami" czy "trójkami" innych zespołów. Szkoda że Antek chwilowo lata - on miał mocny potencjał, był komunikatywny, zaradny na zawodach a co najważniejsze stabilny mentalnie na ważnych zawodach - walczył do końca. Może znudzi mu się studiowanie A może ktoś się pojawi z za pleców i przejmie tą rolę Zakładając, że przyszłe mistrzostwa będą w Danii, to wyniki z zawodów nadmorskich mogą świadczyć o jakimś tam przygotowaniu zawodnika. Według mnie (oczywiście oceniając tegoroczne wyniki i nie odnosząc się do "cyferek") Marcin powinien być pewnym zawodnikiem reprezentacji - właściwie z każdych zawodów za granicą na jakich był w tym roku, przywiózł punkty klasyfikacji Pucharu Świata - a to nie jest łatwe - bo może wcześniej dwóm Polakom się udało przywieźć punkty z co najmniej 3 zagranicznych imprez. No i zawsze był drugim ze startujących tam Polaków. A trzeci do tanga...to nie wiem. W Danii trzeci z Polaków był Andrzej i miał dużą przewagę nad kolejnym Kamilem. Nie było Wojtka. Na Rugii Andrzeja nie było, ale był Wojtek, który miał olbrzymią przewagę (prawie 400punktów) nad Kamilem - na dalszych miejscach taka różnica to już przepaść. W kraju Andrzej i Wojtek o niebo lepiej spisywali się od kamila. No ale na szczęście to nie mój ból głowy, chociaż fajnie jest mieć (być w) silną, stabilną, niemazgającą się i walczącą do końca ekipę Co mnie martwi najbardziej - to brak naszego klifu - odszedł na zawsze On uczył wiele, a co najważniejsze latać agresywnie i ryzykownie. I chyba to będzie nasz największy problem związany z przygotowaniami do MŚ ? No to pora zacząć treningi zimowe .... a kur** ** wiatr jest i to mocny. Ale wieje ... na klif ???? 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi