romsonic Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Witam. Nabyłem ostatnio w 77 hobby dwa odbiorniki S6R orazS8R .Niestety nie współpracują z Taranisem X9D+ rocznik 2018. Sądzę że mają nowe firmware i to powód. Niestety,na ,,pobieralni"FRSKY nie ma z tamtych lat ,przed wersją 2.XX dostępnych wsadów aktualizacyjnych ,a także nowej wersji firmware do modułu nadawczego wspomnianego nadajnika co pozwoliło by cały sprzęt ujednolicić w wersji 2.1.0. A powiem że posiadam kilkanaście odbiorników i wszystkie spisują się dobrze. Oprócz dwóch nowych ,zakupionych do modeli,które mają powstać w obecnym sezonie ,,grzewczym". Proszę uprzejmie o radę i pomoc. Pozdrawiam .Roman B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Dla odbiorników pobrane ze strony https://www.frsky-rc.com/s6r/ FW-SxR-190531.zip Radio: https://www.frsky-rc.com/taranis-x9d-plus-2/ firmware dla modułu XJT v 2.1.0 lub XJT v17... FW-XJT-v2.1.0.zip XJT-Ver170317.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 czesto nie maja firmware Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romsonic Opublikowano 2 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Dziękuję bardzo Jerzy za pomoc .Przed chwilką zadziałało super i oba odbiorniki śmigają dobrze. Jaka moc jest w historii..i gdy umie ktoś odszukać artefakty firmwarowe.. A co do przyszłości radia ..Czy firmware z tytułem XJT będzie działać w module wewnętrznym starszego Taranisa ? Jak czytałem moduły wewnętrzne przedstawiane są symbolem ISRM. Z tąd były moje obawy przed wgrywaniem wersji 2.1.0. Ale póki co wszystko gra na starszej maszynerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 1 minutę temu, romsonic napisał: Czy firmware z tytułem XJT będzie działać w module wewnętrznym starszego Taranisa Tak. 1 minutę temu, romsonic napisał: moduły ISRM Ale to jest np. jako upgrade dla Horusa lub w nowych radiach z protokołem ACCESS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romsonic Opublikowano 2 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Nauczyłem się dziś nieco i pozbyłem obaw o swój osprzęt RC. Dzięki jeszcze raz za praktyczną wiedzę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi