Irek M Opublikowano 2 Września 2006 Opublikowano 2 Września 2006 Hey... Czy ktoś chciałby się dorzucić do zamówienia z tego sklepu? Chodzi raczej o akcesoria, np dla makieciarzy retro; koła typu vintage, piloci, uzbrojenie i takie tam. Sprawa pilna.
hubert_tata Opublikowano 2 Września 2006 Opublikowano 2 Września 2006 Adresik sklepu poproszę Tu można otwartym tekstem podać link. Edit: Ustaliłem to sam, chyba chodzi o ten sklep: http://www.sussex-model-centre.co.uk/shopexd.asp?id=144
Irek M Opublikowano 2 Września 2006 Autor Opublikowano 2 Września 2006 Poprostu z pośpiechu zapomniałem wkleić , ale tak to ten właśnie,
Irek M Opublikowano 2 Września 2006 Autor Opublikowano 2 Września 2006 Widać akurat nie mają bo zawsze na składzie mają takie: http://www.flairmodels.co.uk/Accessories/aircraftframes.htm http://msi.pl/~mirage/modele/images/bristol/2.11/lewis2.html http://msi.pl/~mirage/modele/images/bristol/2.11/lewis1.html ten link to inny sklep - wkleiłem tylko by pokazać karabiny. To takie kity jak modele plastikowe mój Spandau składał się z ok 30 części są naprawdę świetne. Wyślę maila z zapytaniem. Czyli dwa koła x 6,99 F sztuka. Edit ; sprawdziłem - to para tyle kosztuje.
de_szaa Opublikowano 2 Września 2006 Opublikowano 2 Września 2006 Panowie, moze by tak wspolne zamowienia robic z zagranicy? Jesli ktos cos zamawia i ma chec pomoc innym cos zakupic to mozna taka sytuacje sygnalizowac. Moglbym zalozyc nowy dzial specjalnie do tego, co wy na to?
qba Opublikowano 3 Września 2006 Opublikowano 3 Września 2006 Można sieknac dział Wzajemna Pomoc tylko pod inna nazwa co by sie nie kojazyło
hubert_tata Opublikowano 3 Września 2006 Opublikowano 3 Września 2006 Panowie, moze by tak wspolne zamowienia robic z zagranicy? Jesli ktos cos zamawia i ma chec pomoc innym cos zakupic to mozna taka sytuacje sygnalizowac. Moglbym zalozyc nowy dzial specjalnie do tego, co wy na to? Jestem za. Polecam HiModel http://himodel.com/en/ . Bardzo duży wybór elektroniki, solidny sprzedawca. Niestetyjuż tam już nie kupuję, bo nie lubię zabawy w moim banku w Telegraphic Transer; potrzebny byłby ktoś z PayPalem (od niedawna mają w tym sklepie). Dosyć często (3-4 razy w roku) kupuję w Tower Hobbies http://www.towerhobbies.com/index.html . Tu służę pomocą, jak będę zamawiał, to dam znać (przedwczoraj odebrałem modele, więc nie będzie to szybko). Edit: Do zgrubnej wyceny należy przyjmować ok 4zł/$ (TH)
hubert_tata Opublikowano 4 Września 2006 Opublikowano 4 Września 2006 Dobra wiadomość: ten se5 może przyjść do Ciebie za 37$ w 2 tygodnie (plus 2 tygodnie w Polsce na zabawę z cłem). Cło jest 0% i płacisz tylko VAT od faktury razem z kosztami wysyłki plus kilkanaście złotych za odprawę celną. W TH koszt wysyłki sprawdzasz tak: -wybierasz towar -klikasz "buy now" -klikasz "international shipping calc." -wybierasz dokąd i jak szybko chcesz towar -badasz ile wynosi koszt przesyłki Tu możesz natrafić na spore zdziwko, może być, że transport modelu jest droższy niż sam model. W tym przypadku, jest to tartak i cena przesyłki jak napisałem. To tyle w kwestii oceny kosztów przesyłki. Co do zakupów w TowerHobbies, to potrzebna jest karta do zakupów elektronicznych (czyli sam kod i jakies numerki, np Visa z mBanku). Kupuje się bajecznie łatwo (najpierw trzeba się zalogować). Od niedawna jest identycznie w Himodel. Tylko tutaj potrzeba mieć PayPal (dzięki Bogu już tam mają). Taki zakup przez PayPal to chyba zero kosztów przesyłania pieniędzy. Telex Transfer, którym zawsze płaciłem to ok 50zł w polsce i ok 20$ za koszty banków trzecich, pan Wang sam pokrywał koszt swojego banku. Do tego w moim przypadku to zawsze było kilka wizyt w banku i wpłata $ gotówką :shock: Kalkulator kosztów podobny, ceny wysyłki też podobne; kalkulator się trochę zacina, czasami trzeba podać kod towaru, albo wagę PayPal najłatwiej zrobić przez eBay, ale ja na razie nie mam. Edit: W obu sklepach ceny w USD Edit2: Poprawiłem tłustym drukiem dla wyjaśnienia pewnych spraw
Irek M Opublikowano 4 Września 2006 Autor Opublikowano 4 Września 2006 Marek - zamówienie poszło. Koledze dostarczyli w 4 dni. Niestety mojemu bankowi ostatnio zajęło 1 mies przelanie kasy w Pay Pal. więc czekamy
Irek M Opublikowano 4 Września 2006 Autor Opublikowano 4 Września 2006 Już się przystrzygłem. Chyba jednak broda ale car Mikołaj lepiej pasowała
Irek M Opublikowano 4 Września 2006 Autor Opublikowano 4 Września 2006 Nie, to nie wojo. Przecież mam zwierzchnika ministra Patriotę Wszechpolski, no to ubrał mnie w mundurek.
Irek M Opublikowano 4 Września 2006 Autor Opublikowano 4 Września 2006 Trafiłem na skład tych fotek u mnie w kompie - pojęcia nie mam skąd - więc mogę obdarować każdego. Oto próbka :
Irek M Opublikowano 5 Września 2006 Autor Opublikowano 5 Września 2006 Te głowy to nie z netu tylko z folderu w moim kompie!!! Już nawet wiem skąd to jest. Są to fotki pilotów z gry " IL-2 Forgotten Battles.
Irek M Opublikowano 5 Września 2006 Autor Opublikowano 5 Września 2006 Znajdź w katalogu DGen, u mknie nawet nie było to w fold gry tylko oddzielnie w Downloads
Irek M Opublikowano 5 Września 2006 Autor Opublikowano 5 Września 2006 Ja za bardzo nie mogę raczyć się urokami gry bo mam tylko 256MB RAM :cry: Mam też kłopoty z trymowaniem - nigdy nie moge ustawić prostoliniowego lotu, zawsze znosi, zqadziera itp. ale grać się da. Najcześciej ustawiam sobie pojedynki twarzą w twarz tzn edytor szybkich misji ; ustawiam sobie np ja P-39 Cobra + jakiś tam skrzydłowy. Przeciwnik to 4 x Me-326 Gigant 4 x He-111 Zwiling 4 x Ju-52 4 x coś tam jeszcze. Jeszcze nie zdarzyło się bym został zestrzelony!!! Może dlatego, że amo no limited?! Ale tak naprawdę to co dziennie - CODZIENNIE !!! gram w Col Of Duty multi... Teraz idę robić linki naciągu w skrzydłowego w Nieuporcie.
hubert_tata Opublikowano 10 Września 2006 Opublikowano 10 Września 2006 Kto zechce, to wyłowi te dane: Zakup w Tower Hobbies kartą Visa "kosztuje" 3,15zł/$ (same koszty bankowe). Zakup w Hi Model kartą Visa (jednak można), "kosztuje" 3,26zł/$ (wyższe koszty bankowe, bo pobierają 3% opłaty). Sprawdzone osobiście w tym tygodniu. Zainteresowani mogą odliczać czas i zbierać fundusze, bo towary już jadą
Irek M Opublikowano 10 Września 2006 Autor Opublikowano 10 Września 2006 A moje zamówienie też powinno być lada dzień, niestety został przekroczony termin 4ro dniowy Jednak pieniadze na koncie są już po stronie obciążenia więc coś się dzieje z przesyłką.
Irek M Opublikowano 11 Września 2006 Autor Opublikowano 11 Września 2006 Marku - dziś przyszła przesyłka z Sussexu, niestety jutro odbiorę. 7 dni z sobotą i niedziela to niezły wynik. Wstepnie koszty wychodza ok 14Ł ale jest to pozycja VAT wiec chyba do tego jeszcze poczta?
Irek M Opublikowano 11 Września 2006 Autor Opublikowano 11 Września 2006 Irku! Super, policz wszystko, zapakuj, podam Ci adresik na PM czy prywatnie i wysyłaj. Podaj też np. nr konta, abym Ci to przelał. Z góry już serdeczne dzieki!No wreszcie jesteś podobny do siebie i do ludzi też Ale ile było zachodu by zdobyć tę pilotke http://www.rc.gda.pl/photogallery.php?photo=448 Podliczanie to dopiero pewnie jutro wieczorem - po 17 wracam z praco-szkoły.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.