Irek M Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Hey... Czy ktoś chciałby się dorzucić do zamówienia z tego sklepu? Chodzi raczej o akcesoria, np dla makieciarzy retro; koła typu vintage, piloci, uzbrojenie i takie tam. Sprawa pilna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Adresik sklepu poproszę Tu można otwartym tekstem podać link. Edit: Ustaliłem to sam, chyba chodzi o ten sklep: http://www.sussex-model-centre.co.uk/shopexd.asp?id=144 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Poprostu z pośpiechu zapomniałem wkleić , ale tak to ten właśnie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Widać akurat nie mają bo zawsze na składzie mają takie: http://www.flairmodels.co.uk/Accessories/aircraftframes.htm http://msi.pl/~mirage/modele/images/bristol/2.11/lewis2.html http://msi.pl/~mirage/modele/images/bristol/2.11/lewis1.html ten link to inny sklep - wkleiłem tylko by pokazać karabiny. To takie kity jak modele plastikowe mój Spandau składał się z ok 30 części są naprawdę świetne. Wyślę maila z zapytaniem. Czyli dwa koła x 6,99 F sztuka. Edit ; sprawdziłem - to para tyle kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_szaa Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Panowie, moze by tak wspolne zamowienia robic z zagranicy? Jesli ktos cos zamawia i ma chec pomoc innym cos zakupic to mozna taka sytuacje sygnalizowac. Moglbym zalozyc nowy dzial specjalnie do tego, co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Można sieknac dział Wzajemna Pomoc tylko pod inna nazwa co by sie nie kojazyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Pomóżmy sobie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Panowie, moze by tak wspolne zamowienia robic z zagranicy? Jesli ktos cos zamawia i ma chec pomoc innym cos zakupic to mozna taka sytuacje sygnalizowac. Moglbym zalozyc nowy dzial specjalnie do tego, co wy na to? Jestem za. Polecam HiModel http://himodel.com/en/ . Bardzo duży wybór elektroniki, solidny sprzedawca. Niestetyjuż tam już nie kupuję, bo nie lubię zabawy w moim banku w Telegraphic Transer; potrzebny byłby ktoś z PayPalem (od niedawna mają w tym sklepie). Dosyć często (3-4 razy w roku) kupuję w Tower Hobbies http://www.towerhobbies.com/index.html . Tu służę pomocą, jak będę zamawiał, to dam znać (przedwczoraj odebrałem modele, więc nie będzie to szybko). Edit: Do zgrubnej wyceny należy przyjmować ok 4zł/$ (TH) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Dobra wiadomość: ten se5 może przyjść do Ciebie za 37$ w 2 tygodnie (plus 2 tygodnie w Polsce na zabawę z cłem). Cło jest 0% i płacisz tylko VAT od faktury razem z kosztami wysyłki plus kilkanaście złotych za odprawę celną. W TH koszt wysyłki sprawdzasz tak: -wybierasz towar -klikasz "buy now" -klikasz "international shipping calc." -wybierasz dokąd i jak szybko chcesz towar -badasz ile wynosi koszt przesyłki Tu możesz natrafić na spore zdziwko, może być, że transport modelu jest droższy niż sam model. W tym przypadku, jest to tartak i cena przesyłki jak napisałem. To tyle w kwestii oceny kosztów przesyłki. Co do zakupów w TowerHobbies, to potrzebna jest karta do zakupów elektronicznych (czyli sam kod i jakies numerki, np Visa z mBanku). Kupuje się bajecznie łatwo (najpierw trzeba się zalogować). Od niedawna jest identycznie w Himodel. Tylko tutaj potrzeba mieć PayPal (dzięki Bogu już tam mają). Taki zakup przez PayPal to chyba zero kosztów przesyłania pieniędzy. Telex Transfer, którym zawsze płaciłem to ok 50zł w polsce i ok 20$ za koszty banków trzecich, pan Wang sam pokrywał koszt swojego banku. Do tego w moim przypadku to zawsze było kilka wizyt w banku i wpłata $ gotówką :shock: Kalkulator kosztów podobny, ceny wysyłki też podobne; kalkulator się trochę zacina, czasami trzeba podać kod towaru, albo wagę PayPal najłatwiej zrobić przez eBay, ale ja na razie nie mam. Edit: W obu sklepach ceny w USD Edit2: Poprawiłem tłustym drukiem dla wyjaśnienia pewnych spraw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Marek - zamówienie poszło. Koledze dostarczyli w 4 dni. Niestety mojemu bankowi ostatnio zajęło 1 mies przelanie kasy w Pay Pal. więc czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Już się przystrzygłem. Chyba jednak broda ale car Mikołaj lepiej pasowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Nie, to nie wojo. Przecież mam zwierzchnika ministra Patriotę Wszechpolski, no to ubrał mnie w mundurek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Trafiłem na skład tych fotek u mnie w kompie - pojęcia nie mam skąd - więc mogę obdarować każdego. Oto próbka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Te głowy to nie z netu tylko z folderu w moim kompie!!! Już nawet wiem skąd to jest. Są to fotki pilotów z gry " IL-2 Forgotten Battles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Znajdź w katalogu DGen, u mknie nawet nie było to w fold gry tylko oddzielnie w Downloads Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Ja za bardzo nie mogę raczyć się urokami gry bo mam tylko 256MB RAM :cry: Mam też kłopoty z trymowaniem - nigdy nie moge ustawić prostoliniowego lotu, zawsze znosi, zqadziera itp. ale grać się da. Najcześciej ustawiam sobie pojedynki twarzą w twarz tzn edytor szybkich misji ; ustawiam sobie np ja P-39 Cobra + jakiś tam skrzydłowy. Przeciwnik to 4 x Me-326 Gigant 4 x He-111 Zwiling 4 x Ju-52 4 x coś tam jeszcze. Jeszcze nie zdarzyło się bym został zestrzelony!!! Może dlatego, że amo no limited?! Ale tak naprawdę to co dziennie - CODZIENNIE !!! gram w Col Of Duty multi... Teraz idę robić linki naciągu w skrzydłowego w Nieuporcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Kto zechce, to wyłowi te dane: Zakup w Tower Hobbies kartą Visa "kosztuje" 3,15zł/$ (same koszty bankowe). Zakup w Hi Model kartą Visa (jednak można), "kosztuje" 3,26zł/$ (wyższe koszty bankowe, bo pobierają 3% opłaty). Sprawdzone osobiście w tym tygodniu. Zainteresowani mogą odliczać czas i zbierać fundusze, bo towary już jadą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 A moje zamówienie też powinno być lada dzień, niestety został przekroczony termin 4ro dniowy Jednak pieniadze na koncie są już po stronie obciążenia więc coś się dzieje z przesyłką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Marku - dziś przyszła przesyłka z Sussexu, niestety jutro odbiorę. 7 dni z sobotą i niedziela to niezły wynik. Wstepnie koszty wychodza ok 14Ł ale jest to pozycja VAT wiec chyba do tego jeszcze poczta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Irku! Super, policz wszystko, zapakuj, podam Ci adresik na PM czy prywatnie i wysyłaj. Podaj też np. nr konta, abym Ci to przelał. Z góry już serdeczne dzieki!No wreszcie jesteś podobny do siebie i do ludzi też Ale ile było zachodu by zdobyć tę pilotke http://www.rc.gda.pl/photogallery.php?photo=448 Podliczanie to dopiero pewnie jutro wieczorem - po 17 wracam z praco-szkoły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.