KRUUP Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Witam. Dostałem od żony na gwiazdke aerograf, niestety nie wiedziała ze potrzeba do tego jeszcze kompresor :cry: Ostatnio dorwałem jednego lodówkowca (moj niedlugo bedzie gotowy ). A oto efekt... ci co latają na AFPD zpewnościo poznaja to malowanie :wink: Dziś zdjec wiecej nie bedzie bo cosik sie zepsuł fotosik Farby, to własciwie pigmenty do farb drukarskich, zaopatrzyłem sie w CMYK.Rozcieńcza sie je spirytusem etylowym wiec nie palą depronu, no i sie nie ścieraja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Dziś zdjec wiecej nie bedzie bo cosik sie zepsuł fotosik załóż sobie konto na www.photobucket.com i tam wrzucaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 A tutaj bezpośrednio nie można ???? http://pfmrc.eu/album.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Wyszło bardzo ładnie Motyw Extry 330s Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Bardzo ładne malowanie pierwszy raz malowałeś aerografem :?: jeśli tak to szacunek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 pierwszy raz malowałeś aerografem Pierwszy raz. Jak zrobie swojego lodówkowca to sie wezme za inne modele :wink: A to jeszcze pare zdjeć. Model jest z jakiegos zestawu, były tylko wyciete elementy. Teraz bede robił zastrzały z wegla. ale to dopiero w poniedziałek. Model nie jest mój składam go dla kogoś wiec relacja bedzie tylko do wsadzenia serw... Ale jak bedzie cały gotowy to postaram sie tez wrzucić jego zdjecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Jeśli się nie mylę to pigmentami do drukarek maluje swoje modele z EPP firma cyber fly. Bo właśnie mi się skojarzyło że ich modele mają tylko kolory czerwone, niebieskie, żółte lub czarne. Dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Jeśli się nie mylę to pigmentami do drukarek Dla ścisłości Pigmenty nie sa z drukarki takiej jak używa sie w domu, bo chyba masz na mysli taka, Tylko z maszyny drukującej FLEXO drukara ma mniej wiecej długość 50m szerokość 5 i wysokość chyba z 5m ogromne cholerstwo. Poprostu mam dostep do takich farb, Co do CMYK-a to mozna go tak zmieszać ze bedziesz miał kolory jakie dusza zapragnie, czerwony na modelu, to mieszanka yelow i magenty 50:50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 A takie z drukarki nie podejdą? Będą się ścierały czy jak? Co do mieszania kolorów to wiem jak się to robi Od podstawówki tego uczą :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 A takie z drukarki nie podejdą? Będą się ścierały czy jak? Wiesz co, tego to nie wiem, moze i by sie nie ścierały ale po co mam płacic za cos, jak moge mieć za darmo :mrgreen: Jeden problem miałem z tymi pigmnentami, za szybko wysychaja, potrafią zaschnąc (przy delikatnym malowaniu)na końcówce dyszy,ale i na to jest sposób. trzeba miec jeszcze tzw. opóźniacz a dokładnie etoxypropanol. Ale oczywiście jak malowałem to go nie miałem :cry: wiec miałem troche problemów. EDIT: Dziś poniedziałek, wiec wklejam nowe zdjecia. Serwo na wysokość, do orczyka zamocowany pret węglowy, koszulka termokurczliwa ciegna zabezpieczone CA. Dzwignia steru wysokości, pret węglowy. Do depronu doklejona sklejka 0.5 z obu stron, koszulka termokurczliwa cięgna zabezpieczone CA Popychacze lotek Serwo na lotkach Podwozie, z prętów węglowych, koła chyba z EPP, depron wzmocniony sklejką. Na tym zdjeciu widac tez zastrzały na skrzydłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.