krzysiek_k1 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 czemu dajemy się wciągnąć??? hmmm..... pewnie temu "dzieciakowi" się to nie przyda, bo nie wierzę aby tak zakochany w modelarstwie człowiek do tej pory mógł sobie pozwolić tylko na zabawkę typu Apache, a teraz miał do dyspozycji 10'000 zł na próby, bo przecież będzie pierwszy który tak daleko poleci heli, a wiadomo że pierwsi przecierają szlaki i ponoszą największe koszta. Więc czemu odpowiadamy???? bo ponoć nie ma głupich pytań, ale rozsądne odpowiedzi mogą się przydać innym:) krzysiek_k1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek.co Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Nie moge sie powstrzymac :rotfl: Co do doświadczenia w lataniu to mam ale chodzi mi żebyście podali jakiś konkretny model myślałem o dwusilnikowym heli i zamierzam do niego podłączyć dwie kamery z których obraz bezpośrednio trafi do laptopa, po drugie zamierzam nim latać na duże odległości 3-5 km przez co zwiększe jego źródło zasilania, dwie kamery które zamontuje będż widzieć równiesz w podczerwieni i normalnie. Wyposarze go równiesz w nadajnik GPS dzięki czemu będe widział na mapie gdzie dokładnie jestem. Więc podsumowując najwarzniejsze jest dla mnie zwiększenie zasięgu latania nim oraz zwiększenie zasięgu przekazu Video i Audio. Podsumowując chcę stworzyć Heli Szpieg więc liczę na waszą pomoc w dobraniu odpowiedniego sprzętu a i środki na to wszystko oczywiście mam. Mozna tak latac lataja tak np w zielonkach (okolice krakowa)i naprawde to robi wrazenie tylko trzeba jakegos dobrego helika kupic np T-Rex 600 nitro pro :devil: Jedyne pytanie masz ok 5 tys zlotych?? jak masz to kupuj laptopa zyroskop serva kamerke itd i próbuj tak latac Jesli zakupisz osprzet i zlozysz calego helika odpowiedz CZEKAMY :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.