modelmaniak Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Okolo 10 MIESIĘCY temu zaczalem budowac FUN FLY'a o wdziecznej nazwie MadMan konstrukcji naszego klubowego kolegi DJDIT'a. Plany sciagnalem z jego strony. W firmie poligraficznej wyplotowalem plany w skali 1:1. Zmniejszylem je nieco do rozpietosci 1350mm. Przewidywany silnik (jak zwykle) Super Tigre G45. Bede tutaj relacjonowal postepy w budowie... Na poczatek budowa skrzydla... (kliknij fotke aby powiekszyc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Świeże fotki z budowy Kleje Kadłub Ażurowanie kadłuba Wzmocnienie pomiędzy wręgami 2 i 3 Widoczne wzmocnienie przestrzeni pomiędzy wregami 1 i 3 (Sklejka 0,6mm) oraz wzmocnienie wręg. Wzmocnienie mocowanie wręgi silnikowej (wklejone kołki bambusowe) Statecznik pionowy Wzmocnienie stat. pionowego Statecznik poziomy Wzmocnienia steru wysokości Łączenie krawędzi natarcia stat. poziomego Lotki Wzmocnienie przedniej krawędzi lotki Skrzydła Lączenie listew kesonu pomocniczego Łączenie krawędzi natarcia Wkrótce więcej fotek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Kilka zdjęć z postepów w pracy nad modelem... Z braku czasu prace się przedłużają... :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Kolejne zdjęcie... Zrobiłem "garb"... Tym razem zdjęcie z małą modelką... porównanie wielkości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Kiedy odchodzi wena... trzeba wstępnie poskładać dzieło... :roll: ....i trochę nacieszyć oczy... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Znalazłem chwilkę i trochę "podłubałem"... Mocowanie skrzydła: Idealnie wytłumione i elastyczne łoże silnika: [/url Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Kombinuję z kabinką... Chyba bedzie ze styroduru... Zacząłem robić maskę silnika... Dzisiaj tylko fotki... jutro opiszę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Dalsza relacja z budowy maski silnika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Kolejne postępy w budowie maski... a'la CAP 232.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Dalsze postępy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Na emeryturze będę miał więcej czasu na modelarstwo...- jak dożyję... :roll: Kolejne postępy z prac nad modelem... Oklejanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Wielkie dzięki Przemku nie mam pojęcia jak to się mogło stać :| nikt z upoważnionych się nie przyznał, moim zdaniem włamali się chińscy hakerzy i w odwecie za antyreklamę chińskich napędów usuneli temat :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Al dzieki temu masz mamy świetny opis budowy niemal krok po kroku bez zbędznych przerywników nie licząc mojego i Kuby edit no i teraz Huberta Cale szcescie że moderatorów nie oskarzają :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Niby fajnie, ale nie lubię jak coś mi ginie :evil: Admini otrzymują ode mnie po 1 ostrzeżeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Mój Madman powstawał od połowy grudnia, ale ja miałem wycięte elementy laserem http://img153.imageshack.us/img153/7020/model26nm3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolotnik Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Modelmaniaku... Dlaczego okryles madmana nie transapertna folia? Przez transparetna mozna by bylo zobaczyc te wszystkie ladne przjscia (trojkaciki wzmacniajace ladnie zaokraglone :wink: ) a tak to jakby praca na marne Mimo wszytsko model bardzo ladny.... Nie moge sie doczekac kiedy skoncze swojego madmana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 A co w tym ładnego? Swego czasu całą elektronikę pchali w takie przezroczyste obudowy ale na szczęście już to minęło. Ja osobiście nie przepadam za takimi foliami ,o często modelarze przesadzają model wygląda jak szkielet. tu link do naprawdę ładnie oklejonego modelu z transparentną folią też. http://www.szabatowski.com/forum/viewtopic.php?t=155&postdays=0&postorder=asc&start=105 ale to tylko wyjątek od mojego podejścia do folii transparentnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Ja osobiście nie przepadam za takimi foliami ,o często modelarze przesadzają model wygląda jak szkielet. O to właśnie chodzi... Model wygląda okropnie kiedy widać jego "trzewia"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 To go Przemku bezbarwną, całkowicie bezbarwną... Będziesz miał "szkieletora" sensu stricte... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Kolejne postępy w oklejaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.