mariolotnik Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Jak kto woli :wink: ja tylko powiedizalem ze ladnie by wygladal oklejony transparenta folia bo by bylo widac zaokraglone trojkaciki wzmacniajace Przemku czy na nataarciu naklejales najpierw zolta folioe pozniej na to paski czy odwrotnie? wydaje mi sie ze cala gora pociagnieta byla na niebiesko i na to zolte pasy Mam racje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Przemku ,Madmana oklejonego transparentną ,czy nie folią może mieć każdy ,ale takiego WSPANIAŁEGO modeliku obok Madmana nie . Moje najszczersze UZNANIE . Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pebis Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Przemku ! Dokładność z jaką jest zrobiony model, powinna być wzorem dla wszystkich budujących modele z balsy. Jak się to teraz mówi - "jest powalająca". Szczere gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Serdecznie dziękuję za słowa uznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Czy na stworzenie tych paseczków jest opracowana jakaś specjalistyczna metoda? Dziwi mnie że wyszły tak równo w takich niewielkich odległościach od siebie. Mógłbyś jakoś to przybliżyć -czy to fotkami czy jakimś komentarzem? A ja byłbym za folia transparentą bo pokazałaby konstrukcję i dokładność pracy modelmaniaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 dokladnosc widac i na zwyklej folii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 "Cfaniaczek" - dopisał zdanko i zrobił mnie "w konia" z moim wpisem :evil: Nie będe za to bił Ci pokłonów i zachwycał się Twoim modelem, bo zreszta już inni Koledzy dokładnie to za mnie zrobili. Powiem natomiast / za "instruktorem"/, że o wiele bardziej podoba mi się ten "model", Twojej "własnoręcznej" produkcji, stojący obok tego czegoś, co ma takie szerokie skrzydła i wręcz straszy to śliczne dziecko... Z drugiej jednak strony rozumie Cię, że nie chciałeś mieć "szkieletora", po Twojej ostatniej obserwacji tego oryginalnego, stojącego u nas przy Rondzie Mogilskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Przemku czy na nataarciu naklejales najpierw zolta folioe pozniej na to paski czy odwrotnie? wydaje mi sie ze cala gora pociagnieta byla na niebiesko i na to zolte pasy Mam racje ? Tak dokładnie! "Cfaniaczek" - dopisał zdanko i zrobił mnie "w konia" z moim wpisem Przepraszam... Ale zrobiłem to w celu uniknięcia dalszych nieporozumień... :oops: o wiele bardziej podoba mi się ten "model", Twojej "własnoręcznej" produkcji, stojący obok tego czegoś Własnoręcznej...??? hmmm... to chyba zbyt daleko idące uproszczenie... :mrgreen: Z drugiej jednak strony rozumie Cię, że nie chciałeś mieć "szkieletora", po Twojej ostatniej obserwacji tego oryginalnego, stojącego u nas przy Rondzie Mogilskim To faktycznie okropnie wyglądało... Ale dużo bardziej szokujące wrażenie zrobiły na mnie ceny w Waszych Krakowskich sklepach modelarskich... Dokładność z jaką jest zrobiony model, powinna być wzorem dla wszystkich budujących modele z balsy. Jak się to teraz mówi - "jest powalająca". :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Mógłbyś jakoś to przybliżyć -czy to fotkami czy jakimś komentarzem? Mógłbym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Taki motor najprawdopodobniej będzie napędzał moja maszynę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Model pięknie lata... jestem bardzo zadowolony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edge3644 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Fajna relacja. Mam pytanie zwiazane z gumowymi izolatorami drgan niedzy lozem i firewall. Probowalem kiedys stosowac przemyslowe wygladajace tak jak twoje. Przez krotki okres czasu byly OK, ale szybko od metanolu robily sie miekkie i tracily ksztalt przez co zmienialo sie polozenie osi ciagu silnika, szczegolnie na wyzszych obrotach. Jakie ty uzyles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Stosuje wibroizolatory firmy Kavan - nie reagują z paliwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edge3644 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Bog zaplac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 W końcu to jaki silnik zastosowałeś w tym modelu, ST o którym pisałeś na początku czy tego 4t którego widać na foto.Chodzi mi o to czy te bloczki gumowe sprawdzają się przy 4t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Miałem takie bloczki w 4 takcie 15ccm to wg mnie sie nie sprawdza silnik jeszcze bardziej wpada w szał potrafi sie na tych gumach tak roztelepac ze moze wyrywac wrege.Wiekszosc osób mocuje na sztywno i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Mam podobne zdanie na temat tych amortyzatorów.Takie coś aby działało powinno tłumić całkowicie drgania silnika jak tego nie zrobi to silnik nabiera takiej energi że tak jak piszesz może wylecieć razem z wręgą.Tym bardziej 4t.Dlatego jestem ciekawy jak to jest w tym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 W tym modelu silnik jest zamontowany "na sztywno". Do dzisiaj siedział tam MVVS 8ccm. Kilka godzin temu odebrałem Saito 82a z RC SKORPION - teraz jego kolej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Wreszcie mam wlaściwy napęd do MADMANA... Lata jak szalony, zawis i wyjście z niego nie stanowi dla tego silnika najmniejszego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Model piękny, to lata dobrze. Powszechnie wiadomo że 4t rules Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SWegnerowski Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Witam Mam pytanie na jakim paliwie latasz i jakie jest śmigło w tym SAITO? Mam taki sam napęd w Bossanowej z Ripmaxa i w zasadzie też jestem zadowolony, ale silnik wymaga jeszcze dopieszczenia jeśli chodzi o regulację i dobór śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.