jaqn Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam! chciałbym przedstawić Wam moją Bf`kę którą właśnie montuję. Kadłub jest styrodurowy ze statecznikami z balsy 3mm a płat to konstrukcyjny depron. Płat mocowany na gumy na kołkach bukowych 6mm, ponieważ jest to mój pierwszy dolnopłat i pewnie troche skrzydelek polamie. Mam zamiar wytestować na lotkach servo hxt 9g wiem że to mało ale takie mam tylko pod ręką, wyjdzie w praniu. Silnik z Hong Kongu :faja: emax 750g ciagu obr.1200kv pakiet 1,3Ah 3s flightmax 15C raczej starczy (19,5A) serva ww. HXT 9g regiel TP 25A. Zdięcia mam nadzieje jeszcze dziś.
japim Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Pamiętaj, że ten model nie będzie zgodny z regulaminem ESA, który mówi, że cały model ma być wykonany z miękkiego materiału. Ciąg 750g to mniej więcej dwa razy za dużo, do modelu, który ma ważyć do lotu ok 380g... W moim Ki61 mam HXT 900 na lotkach i wszystko gra.
jaqn Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Opublikowano 1 Lutego 2009 Wiem, że nie podejdzie pod regulamin ale zapewne wagowo nawet. Jest to jednak model w proporcjach ESA więc postanowiłem tu się nim pochwalić mam nadzieje, że nie popełniłem żadnego wykroczenia, bo wrzuciłem tu model nie regulaminowy ;] Ps. mam antene 1m od odbiornika corona i nie wiem jak ją umieścić sensownie aby nie było zakłuceń
Barlu Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Puść ją po skrzydle i kadłubie :] Umieść odbiornik bliżej przodu [chyba że wolisz z tyłu] i zrób coś takiego: [rysunek jest nieproporcjonalnym samolotem 'z głowy' odbiornik1 to jeden przykład odbiornika2 to drugi przykład ] Staraj się antenę jak najmniej skręcać :wink: Ja tak mam w mustangu, i nie ma żadnych zakłóceń ani trzepnięć serw
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.