cywin21 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 Hej, to mój pierwszy wpis na forum. Chciałem dodać post w kategorii regulatorów, jednak (chyba ?) ze względu na to że piszę pierwszy post, musiałem zamieścić go w kategorii regulaminu forum oraz powitalni. Mam pewien problem. Zbudowałem deskorolkę elektryczną zasilaną dwoma silnikami bezsczotkowymi 5065, które kontrolujęza pomocą regulatorów Hobbywing Skywalker 80A. To moje pierwsze zetknięcie z regulatorami lotniczymi, więc zaskoczył mnie fakt, że jest on jednokierunkowy. To nie stanowi jednak problemu, ponieważ deską rozpędzam się w jednym kierunku. Muszę jednak mieć możliwość kontrolowania siły hamowania i funkcję hamowania można ustawić na regulatorze, działa ona jednak na zasadzie 0-1 to znaczy albo hamuje z maksymalną mocą albo wcale. Jest to oczywiście niedopuszczalne w przypadku poruszania się deskorolką. Zaznaczę, że używam aparatury HobbyKing FHSS HK-300 przeznaczonej do poruszania się zdalnie sterowanym samochodem. Być może muszę użyć aparatury lotniczej ? Jest możliwość aby ustawić liniową siłę hamowania? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Tu się witamy a nie zadajemy pytania.Nie uzyskasz odpowiedzi na swoje nurtujące pytanie.Przeczytaj regulamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cywin21 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Przepraszam, to moja pierwsza aktywność na jakimkolwiek forum. Nie pomyślałem o przeczytaniu regulaminu. Jeszcze raz przepraszam i proszę o usunięcie mojego wpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi