darek.3333 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Będąc w sklepie modelarskim poprosiłem o wyłącznik. Miał to być wyłącznik wyłączający/włączający zasilanie odbiornika. Po rozpakowaniu w domu okazało się iż od wyłącznika odchodzi tylko jeden kabel z trzema żyłami taki jak od serwa i zakończony jest też taką końcówką jaką posiada kabel serwa. Gdzie mam wsadzić tą końcówkę? Dotychczas użwywałem wyłączników z kablem wejściowym i wyjściowym. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zdjęcie wyłacznika pomoże wiecej niż słowa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Francka napisał: Zdjęcie wyłacznika pomoże wiecej niż słowa . Słuszna uwaga - Wyłącznik ma zatyczkę z tasiemką. Rozumiem, że jak się wyjmie zatyczkę to następuje włączenie a jak włoży to wyłączenie. Tylko czemu ten jeden kabelek? Gdyby było wejście wyjście to bym wiedział, że jeden kabelek do pakietu a drugi do BEC-a lub odbiornika. Może trzeba kupić jeszcze coś pomiędzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Tego typu wyłaczniki stosuje się , w menagerach zasilania. A nie mam pojęcia czy takowy potrzebujesz. Przykład menagera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Ja kupiłem do modelu regulator napięcia Dualsky VR Pro aby z pakietu 2S uzyskać 6V i zasilać bezpośrednio odbiornik a serwa podłączone do odbiornika. I byłem przekonany, że kupuję oddzielny wyłącznik. Teraz znalazłem w internecie, że ten wyłącznik jest dedykowany do tego regulatora: "Dualsky Fail Safe Switch Flag/pin style FSS-3 włącznik ze wskaźnikiem led dla VR Pro i VR Pro Duo" tylko nadal nie mogę znaleść, gdzie go mam podpiąć. Poza wejściem i wyjściem ma jeszcze gniazda SW i FAN. Może tam należy podłączyć wyłącznik ale gdzieś mi się zapodziała instrukcja do tego regulatora i boję się go spalić podłączając nie tam gdzie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 W dniu 22.01.2022 o 20:31, Bodzioch napisał: Dziękuję - gdyby ktoś jeszcze szukał : SW - podłączenie wyłącznika, FAN - podłączenie opcjonalnego wentylatorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi