raflas Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Pytanie od początkującego. Kupiłem sobie aparaturę i teraz chcę się jej nauczyć. Potrzebuję więc zestaw ładowarka, serwa, silnik, regulator itp. żeby sobie to "na sucho" podłączyć i pobawić się w ustawianie aparatury. Oczywiście taki zestaw żeby to potem zainstalować w jakimś prostym modelu EPP. Czy możecie mi podpowiedzieć co kupić żeby to potem zamontować w jakiegoś Sky Surfera lub prostą Cessnę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbapfmrc Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Ja mam ładowarkę Redox Alpha - nie jest idealna ale na początek w zupełności wystarcza. Osprzęt na początek polecałbym CI chińszczyznę: tanie ale jak cos ci się zepsuje / uszkodzi nie będzie żal. Przykładowo: serwa Turnigy SG-90, regulator - Hobbywing / Skawalker , silnik 2212 1400kv outrunner. Rzucam tylko przykłady, bo konkretny osprzęt z konkretnymi parametrami to już musisz dobrać odpowiednio pod model (wagę itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 A jakie masz radio ? Nie lepiej było by kupić gotowego Sky Surfera z osprzętem dopasowanym do modelu... Ładowarkę na początek można kupić tanią bez bajerów taką jak Imax B3. Sam ją kupie jako dodatkowa do ładowania małych pakietów, a z lepszych to Imax B6 mini w miarę tania a ma już więcej możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raflas Opublikowano 24 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Do sprawdzenia czy dam radę latać kupiłem sobie małego SkyKinga - bez lotek. Chcę poznać temat od podszewki(no może oprócz samodzielnego budowania modelu) więc stwierdziłem, że zacznę od kupienia aparatury(RadioLink AT10II), nauczę się jej obsługi i powoli zmontuję samolot z lotkami - prawdopodobnie coś w stylu Sky Surfera. Zawsze mi się marzyło nauczyć latania samolotami RC więc zaczynam to realizować Budżet na to mam więc chcę kupić od razu coś czego nie będę musiał wymieniać potem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 2 godziny temu, qbapfmrc napisał: Ja mam ładowarkę Redox Alpha - nie jest idealna ale na początek w zupełności wystarcza. Osprzęt na początek polecałbym CI chińszczyznę: tanie ale jak cos ci się zepsuje / uszkodzi nie będzie żal. Przykładowo: serwa Turnigy SG-90, regulator - Hobbywing / Skawalker , silnik 2212 1400kv outrunner. Rzucam tylko przykłady, bo konkretny osprzęt z konkretnymi parametrami to już musisz dobrać odpowiednio pod model (wagę itp.) Tak,jak Ci radzi Kuba,potem i tak będziesz musiał w zależnośći od modelu, który zbudujesz dobierać nowy osprzęt,jak serwa,napęd,zasilanie itp.Uniwersalnego raczej nie ma?.Aparatura jest O.K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi