radar321 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Witajcie, Czy w modelarstwie jest zastosowanie do wykorzystania radarów do detekcji obiektów w promieniu 1-100 m lub więcej w zależności od potrzeb? Radar takowy umożliwia odczytanie parametrów takich jak: - Wielkość obiektu w cm - Odległość obiektu od radaru - Prędkość obiektu w cm/sekundę lub innej wybranej - kierunku z odczytaniem dokładnego położenia obiektu przedstawionego na monitorze urządzenia bądź komputerze z dokładnością do +- 5 cm Radar: - można montować na pojazdy, drony, samoloty, statki - jest kompaktowy i nie zajmuje dużo miejsca - pracuje na częstotliwościach umożliwiających jego użytkowanie wraz z aparaturą sterującą RC - wykrywa obiekty ruchome przez ściany - umożliwione jest także wykrywanie obiektów znajdujących się w wodzie Obecnie urządzenie w fazie testów. Zainteresowane tematem osoby zapraszam do komentarzy. Zdjęcie dla uwagi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Zastosuj się do panującego tu regulaminu a potem możesz rozwijać temat i nie w tym dziale ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radar321 Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Witajcie jestem Dominik, jestem konstruktorem. Z RC głównie mogłem się spotkać dzięki Ojcu, który jest wieloletnim pasjonatem. Posiada wiele samolotów, szybowców i dronów. Na forum chciałbym poruszyć głównie tematy zastosowania radarów. Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Witaj na forum ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi