radar321 Opublikowano 26 Marca 2022 Opublikowano 26 Marca 2022 Witajcie, Czy w modelarstwie jest zastosowanie do wykorzystania radarów do detekcji obiektów w promieniu 1-100 m lub więcej w zależności od potrzeb? Radar takowy umożliwia odczytanie parametrów takich jak: - Wielkość obiektu w cm - Odległość obiektu od radaru - Prędkość obiektu w cm/sekundę lub innej wybranej - kierunku z odczytaniem dokładnego położenia obiektu przedstawionego na monitorze urządzenia bądź komputerze z dokładnością do +- 5 cm Radar: - można montować na pojazdy, drony, samoloty, statki - jest kompaktowy i nie zajmuje dużo miejsca - pracuje na częstotliwościach umożliwiających jego użytkowanie wraz z aparaturą sterującą RC - wykrywa obiekty ruchome przez ściany - umożliwione jest także wykrywanie obiektów znajdujących się w wodzie Obecnie urządzenie w fazie testów. Zainteresowane tematem osoby zapraszam do komentarzy. Zdjęcie dla uwagi. 1
Shock Opublikowano 27 Marca 2022 Opublikowano 27 Marca 2022 Zastosuj się do panującego tu regulaminu a potem możesz rozwijać temat i nie w tym dziale ?
radar321 Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Opublikowano 27 Marca 2022 Witajcie jestem Dominik, jestem konstruktorem. Z RC głównie mogłem się spotkać dzięki Ojcu, który jest wieloletnim pasjonatem. Posiada wiele samolotów, szybowców i dronów. Na forum chciałbym poruszyć głównie tematy zastosowania radarów. Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi