meteor Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam Szukam kabla takiego jak na tym zdjęciu. Znalazłem na alledrogo kabel ale ma 3m długości więc nie bardzo mi się przyda. Czy ktoś może wie gdzie można kupić taki kabel o dł. 15cm? Wydaje mi się że Diem kiedyś coś o takim pisał ale znaleźć nie mogę
Andych Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 Tu: http://www.cyberbajt.pl/cyber.php?get=produkt,336
meteor Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Opublikowano 5 Lutego 2009 Chodzi mi o gotowy kabel z założonymi wtyczkami. Zapewne gdy zrobię to sam to straty będą spore
kustosz Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 kabelek razem z anteną: http://www.himodel.com/radios/Extend_Antenna_For_ASSAN_X8_2.4G_RF_Module.html
diem Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 Jakie koncowki potrzebujesz i jaka dlugosc? Moge Ci ewentualnie zacisnac taki jak potrzebujesz, w sklepach wifi raczej koncowki rsma (www.interprojekt.pl), z sma ciezej (allegro). Nazwa tego kabelka to pigtail.
meteor Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Opublikowano 6 Lutego 2009 Drogawo mają :roll: Wojtass znalazł u siebie potrzebne wtyczki i kabel, całość z wysyłką do mnie wyniesie z 10zł, tylko muszę znaleźć kogoś kto mi to dobrze zaciśnie. Myślę że w szkole znajdzie się taki specu
meteor Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Opublikowano 6 Lutego 2009 Do nadajnika. Moduł mam z tyłu i antena jest od dołu co przeszkadza bo nie mogę położyć nadajnika :?
diem Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 Jak nie znajdziesz nigdzie to podjade do sklepu w ktorym maja takie wtyczki u mnie, tylko ze koles ma niezle przebicie (chyba 7zl/szt). Moge zacisnac jakby cos. Ja mam na stanie tylko rpsma :F
meteor Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Opublikowano 6 Lutego 2009 Wszystko niby pięknie ładnie ale w tym kablu z obu stron jest wtyk, a ja potrzebuję z jednej strony wtyk a z drugiej gniazdo. Tak, wiem marudzę jak "baba"
diem Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 Wyedytowalem wczesniejszego posta bo tez to zauwazylem z wtykami anyway... jak wyzej ^^
meteor Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Opublikowano 6 Lutego 2009 Wikipedia mówi że to SMA Sam w 100% nie jestem pewny. Jeszcze zorientuję się czy kolega by mi tego nie zrobił, również pracuje przy internecie
diem Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 W rpsma (to sa te stosowane w sieciach wifi) masz na odwrot po prostu dlatego inne wtyczki trzeba kupic, Twoj kolega tez tych wtyczek nie bedzie mial
Wojtass_nt Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 A czym się te wtyczki różnią prócz kolorem? W taki sam sposób mam połączenie modemu z gniazdem TV. Przynajmniej wszystko na to wskazuje.
meteor Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Opublikowano 7 Lutego 2009 Tutaj jest SMA, a tutaj rp sma Mają inaczej gwint
kustosz Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Gotowiec na allegro: http://allegro.pl/item551442909_przedluzacz_anteny_do_modulow_assan_x8.html
Wojtass_nt Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Gotowiec na allegro:http://allegro.pl/item551442909_przedluzacz_anteny_do_modulow_assan_x8.html Jeżeli podtrzymujecie tezy o kablu RPSMA to kabel sprzedawany na allegro to bubel nie pasujący wcale do modułu assana...
diem Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Przeciez wtyczki pasuja, czego jeszcze trza?
Wojtass_nt Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Przeciez wtyczki pasuja, czego jeszcze trza? Nie pasują do tego co pisaliście wczesniej. To nie są wtyki RSMA tylko SMA. Tak powinno wyglądać RSMA a tak wygląda to na allegro (zdjęcie z wiki- SMA) edit: Te z allegro są dobre i te co ja znalazłem w sklepie też są dobre./ Niepotrzebna dyskusja na temat RSMA wprowadziła mnie w bląd.
diem Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Czemu niepotrzebna? Warto wiedziec ze assan uzywa SMA a sieci wifi uzywaja RPSMA. Wtedy nie nastapi blad podczas zamowienia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.